Ukrayna'da, Türklere Ait İki Fabrika Bombardıman Sırasında Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da, Türklere Ait İki Fabrika Bombardıman Sırasında Vuruldu

Ukrayna'nın doğusunda, Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda, Türklere ait iki fabrikaya roket isabet etti.

16.09.2014 15:40  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda Donetsk'te Türklere ait iki fabrika bombardıman sırasında vuruldu.

İKİ FABRİKAYA ROKET İSABET ETTİ

Ukrayna Ordusu ve Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında imzalanan ateşkese rağmen, Donetsk Havalimanı yakınında süren çatışmalar sırasında havaalanı yakında bulunan bir alüminyum ve pimapen fabrikası grad roketlerinin hedefi oldu. Havalanına 2 kilometre mesafedeki Kuibyskivski bölgesinde Shvedova Caddesi üzerinde bulunan iki fabrika gece 21:00 sırasında başlayan bombardımanda isabet aldı. 8 grad roketinin isabet ettiği fabrikalarda kısmi yangınlar hasara neden oldu. Fabrikalardaki yangın çalışanlar tarafından söndürüldü.

Türk işadamı Kazım Serindağ'a ait olduğu öğrenilen Donetsk Metal Fabrikası ve Zenit plastik ve pimapen fabrikalarında yaşanan bombardımandan sonra çalışanları tarafından temizlenerek onarım çalışmaları başlatıldı.

ÇATIŞMALAR YÜZÜNDEN ÜRETİM DURDU

Yaşanan bombardımanın ardından Anadolu Ajansı Muhabirine bilgi veren Donetsk Metal Fabrikası mühendislerinden Grigory Vasileviç, İki fabrikada toplam bin 500'den fazla işçinin çalıştığını ancak 20 Temmuz'dan beri artan çatışmalar ve bölgenin elektriğinin kesilmesi nedeniyle fabrikalarda üretimin durduğunu söyledi. Vasileviç dün gece süren çatışmalar sırasında fabrikalara roketlerin düştüğünü belirterek, "Metal fabrikasına 3, plastik fabrikasına 5 roket isabet etti. Gece saatlerinde fabrikalarda sadece bekçiler vardı. Yaralanan ya da ölenimiz yok. Fabrikaların aldığı hasarı tespit etmek ve tamir etmek için çalışıyoruz" dedi.


Ukrayna\'da, Türklere Ait İki Fabrika Bombardıman Sırasında Vuruldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da, Türklere Ait İki Fabrika Bombardıman Sırasında Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement