Türkmen Cephesi ve Kürt Partileri Erbil'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Türkmen Cephesi ve Kürt Partileri Erbil'de Bir Araya Geldi

Türkmen Cephesi ve Kürt Partileri Erbil\'de Bir Araya Geldi

Türkmen Cephesi ve Kürt partileri Erbil'de bir araya geldiAhmet Haşim MUHTAROĞLU, TUZHURMATU (DHA) - Irak Türkmen Cephesi'nin Erbil binasında, Irak Türkmen Cephesi heyeti ile Kürt partileri olan Goran ve KYB'den oluşan Kürt heyeti arasında toplantı düzenlendi.

28.06.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmen Cephesi ve Kürt partileri Erbil'de bir araya geldi

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU, TUZHURMATU (DHA) - Irak Türkmen Cephesi'nin Erbil binasında, Irak Türkmen Cephesi heyeti ile Kürt partileri olan Goran ve KYB'den oluşan Kürt heyeti arasında toplantı düzenlendi. Toplantıda Irak Türkmen Cephesi heyetine, Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşet Salihi başkanlık etti. Toplantıda ikili ilişkiler, IBKY bölgesindeki ve Irak genelindeki gelişmeler masaya yatırıldı.

Goran-KYB arasında son günlerde yapılan siyasi ortaklık anlaşması da ele alınan konular arasında yer aldı.

Irak Türkmen Cephesi heyetinde yürütme kurulu üyeleri Aydın Maruf, Nevzat Timur ve Irak Türkmen Cephesi Erbil il başkanı Azad Küreci ile diğer yetkililer yer aldı.

Goran-KYB heyetinde Goran siyasi büro üyesi Ömer Seyid Ali, KYB siyasi büro üyesi Kadir Hame, KYB siyasi büro üyesi Saman Germiyani, Goran siyasi büro üyesi İsmail Namık ve Goran siyasi büro üyesi Rıza Cebbar yer aldı.

SALİHİ GÖRÜŞME VERİMLİ GEÇTİ

Toplantı sonrasında Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Milletvekili Erşet Salihi görüşmenin verimli geçtiğini söyledi.

Toplantıdan sonra basın toplantısı düzenlendi.

Kürdistan Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi Erbil milletvekili ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyesi Aydın Maruf ile KYB

siyasi büro üyesi Saman Germiyani kameraların karşısına geçti.

Goran ile KYB arasındaki anlaşmaya değinen Aydın Maruf, siyasi denklemin bir parçası olan KDP'nin anlaşmaya dahil edilmesini istediklerini belirterek, Irak Türkmen Cephesi olarak bölgede barışa ve siyasi istikrara katkısı olacak her türlü adımlara destek vereceklerini belirtti.

KYB siyasi büro üyesi Saman Germiani de bir çok konunun toplantıda ele alındığını belirterek, bu bölgede ve diğer bölgelerde bulunan Türkmenler ve Kürtlerin birlik içerisinde olmaları gerektiğini belirtti. Germiyani bu birliğin hükümet ve parlamentoda sağlanması gerektiğini kaydetti. Germiyani bunun bölgenin huzur ve kardeşliğin daha da güçlendirilmesi için yapılmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkmen Cephesi ve Kürt Partileri Erbil'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement