Türkmen Komutan Şireki'den Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türkmen Komutan Şireki'den Yardım Çağrısı

Türkmen Komutan Şireki\'den Yardım Çağrısı

Suriye Bayır-Bucak Türkmendağı Şehitler Tümeni Komutanı Halit Şireki, Türkiye’nin daha çok yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

21.11.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Bayır- Bucak Türkmendağı Şehitler Tümeni Komutanı Halit Şireki, Türkiye'nin daha çok yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Şireki, bir grup askeriyle birlikte MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'ı ziyaret etti. Ziyarette Suriye'deki gelişmeler ve oradaki Türk varlığının mücadelesi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Şireki, düzenli ordulara ve arkasında büyük devletlerin olduğu işgalci terörist yapılara karşı savaştıklarını ifade ederek, "Bütün olumsuz imkan ve şartlara rağmen Türklük ve Müslümanlık şuuruyla bu mücadeleden kopmadan devam ediyoruz. Bir Allah'a bir de yüce Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne güveniyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz mücadelede Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve Ülkü Ocakları'ndan hep destek gördük. Bu vesileyle sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şireki, özellikle bu günlerde Türkiye'nin daha çok desteğine gereksinim duyduklarını bildirdi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, Suriye'deki ve diğer komşu ülkelerdeki Türk varlığının korunması gerektiğine vurgu yaptı. Baş, "Komşularımızda ve bütün gönül coğrafyamızdaki Türk-İslam varlığının korunması, güçlendirilmesi bugün her zamankinden daha fazla güçlü bir ihtiyaçtır. Bölgesel huzurun da, küresel barışın yolu da, tüm dünyada Türk-İslam varlığının güçlendirilmesinden geçmektedir. Öncelikle Irak'ta, Suriye'de yurtları işgal edilen, tapuları, nüfus kütükleri yakılan, evlerinden kovulan kardeşlerimize sahip çıkmak, işgalcileri oralardan kovmak; dini, vicdani, milli bir görevdir. Devlet desteği gibi kurumsal güçlü bir eşgüdüm ve işbirliği olmadan yürütülen mücadeleler çok zordur. Bu bakımdan en küçük desteğin bile sizin için hayati önem arz ettiğini biliyoruz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkmen Komutan Şireki'den Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement