Türkmen Komutanlardan Albay Ahmet Arnavut, Vali Şentürk'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Türkmen Komutanlardan Albay Ahmet Arnavut, Vali Şentürk'ü Ziyaret Etti

Görüntü Dökümü : Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut açıklaması Günün anısına hediye takdimi Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut: Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut, "Çocuklarımız çadırlarda okuyorlar.

18.01.2016 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut açıklaması

Günün anısına hediye takdimi Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut:

Türkmen komutanlardan albay Ahmet Arnavut, "Çocuklarımız çadırlarda okuyorlar. 6-16 yaş arası çocukların ayakkabı ve çoraba, dağda savaşanlarımızın konserveye ihtiyacı var" dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret eden Arnavut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkmendağı'ndaki Abdülhamid ve Sultan Selim tugayları mücahitlerinden Türkiye'ye ve Kırşehir'e selam getirdiğini söyledi.

Türkmendağı'nda 4,5 yıldır savaşta olduklarını belirten Arnavut, topraklarını korumak için rejim güçlerinin yanı sıra Rusya, İran, Hizbullah ve birçok grupla mücadele ettiklerini ifade etti.

Önce Suriye rejiminin dağlarını ve topraklarını bombalamaya başladığını anlatan Arnavut, bahçeler, araziler ve ormanlarının yandığını, evlerinin de kullanılamaz hale geldiğini vurguladı.

Okul, cami kalmadığını, evlerin yüzde 95'inin oturulmaz halde olduğunu aktaran Arnavut, "Hepsi parçalanmış, ayakta kalan evlerimizde kapı, pencere yok. 5 senedir evlerimizde çakal, tilki, yılan, fare yaşıyor. Gece gündüz büyük bombalar ve füzeler atılıyor. Bir gün saydık. Günde 68 uçak geldi. Dolaşıp dolaşıp bomba atıyor. İnsansız uçaklar resim çekiyor, sonra uçaklar bomba atıyor" diye konuştu.

Daha sonra bölgeye gelen Rusya'nın burada silahlarını denediğini ileri süren Arnavut, şunları kaydetti:

"Rusya'nın katılmasının amacı silahını denemek. Hazar Denizi'nden Suriye'ye silah atıyor. Çok pahalı silahları deneme yapıyor. Denizaltından füze atıyor Humus'a. Silahını denemek için. Milletimizi büyük tehlikeye attı. Uçaklardan varil atıyor. Bir gün de Türkmendağı'na 48 varil attı. Türkmendağı'nda çok ağır silahlarını kullandı. Attıkları bombalar hacmine göre 250 kilodan başlıyor."

Türkiye'de ve Kırşehir'de Türkmenler için yardım kampanyaları düzenlendiğini öğrenince çok duygulandıklarını dile getiren Arnavut, şöyle devam etti:

"Noksanlarımız var. Bu nedenle Türkiye'de, Kırşehir'de kampanyalar yapıyorlarmış diye duyduk. Bir memnuniyet getirmek için geldim. Allah korusun sizi. Malınızı bereketli yapsın. Çocuklarınızı korusun. Siz kuvvetliyseniz biz kuvvetliyiz. Siz sağlamsanız biz de sağlamız. Siz hayattaysanız biz hayattayız. Kırmızı Türk bayrağı dalgalanıyorsa bizim korkumuz yoktur. Türkmenlerin bir lafı var. Anamızdan doğduğumuzda bize derlerdi. Yukarıda Allah, önümüzde Kabe, arkamızda Türkiye var, korkmayız. Çocuklarımız çadırlarda okuyorlar. 6-16 yaş arası çocukların ayakkabı ve çoraba, dağda savaşanlarımızın konserveye ihtiyacı var. Dağda yemek pişirilemiyor. İç çamaşırına, sedyeye ihtiyacımız var."

"Lütfen empati yapın"

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de Türkmen Dağı'nda adil ve eşit olmayan bir savaşın sürdüğünü belirterek, burada kahramanca bir destan yazıldığını söyledi.

İl genelinde Türkmenler için bir ay sürecek yardım kampanyası başlatıldığını ifade eden Şentürk, geçen hafta 2-3 tırın bölgeye gönderildiğini, bu hafta da 3-4 tırın gönderilmesinin planlandığını dile getirdi.

Kırşehirlilerden Türkmen kardeşleri için empati yapmalarını isteyen Vali Şentürk, "Her Türk vatandaşı, Kırşehir'deki vatandaşımız Türkmen kardeşlerimizin durumuyla ilgili empati yapsın. Acaba biz onların durumunda olsaydık orada yaşasaydık onlar da Türkiye'de yaşasalardı ne düşünürdük? Lütfen empati yapın" diye konuştu.

Vali Şentürk, ziyaret anısına Arnavut'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen Komutanlardan Albay Ahmet Arnavut, Vali Şentürk'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement