Türkmenistan Başkonsolosu Charyev DPÜ'ye Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Türkmenistan Başkonsolosu Charyev DPÜ'ye Hayran Kaldı

Türkmenistan Başkonsolosu Charyev DPÜ\'ye Hayran Kaldı

Türkmenistan Başkonsolosu Oraz Muhammed Charyev, Dumlupınar Üniversitesini ziyaret etti.

25.11.2014 10:55  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan Başkonsolosu Oraz Muhammed Charyev, Dumlupınar Üniversitesini ziyaret etti. Ziyarette Dumlupınar Üniversitesi'nde eğitim gören Türkmen öğrencilerle bir raya geldi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Türkmen öğrencilerle bir araya gelmeden önce Türkmenistan Başkonsolosu Oraz Muhammed Charyev'e, Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Konukevi'ni, İleri Teknolojiler Merkezi'ni, Yabancı Diller Yüksekokulu'nu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni tanıttı.

Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Dumlupınar Üniversitesi'nin Türkiye'nin en güzel kampüsüne sahip olduğunu ve fonksiyonel açıdan da diğer üniversitelerinin önünde olduğunu dile getirdi. Karaaslan, ayrıca laboratuvarlarda saç telinin yarısına Türkiye haritası çizebilen 8 modüllü ekipmanın yeryüzünde sadece Dumlupınar Üniversitesi'nde olduğunu belirtti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Türkmen öğrencilere yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Sizler yabancı uyruklu öğrenciler değil bizim öz kardeşlerimizsiniz. Dildeki ufak tefek değişikliğin yanında bizler sizleri anlıyoruz. Ben kendi çocuklarım için ne yapıyorsam aynısını devletin bize sunduğu imkanlar ölçüsünde sizlere sunmaya çalışıyoruz. Bunu her gün bizzat yaşıyorsunuz. Üniversitemiz her geçen gün donanımı, zenginliği artan bir üniversite oluyor. Size üç yeni kafeterya yapıyoruz. Fen Edebiyat Fakültesi'nin iç avlusuna, Mühendislik Fakültesi'nin iç avlusuna ve İktisadi İdari Bilimlerin göle bakan kısmına yeni kafeteryalar yapıyoruz. 24 saat açık lokantalarımız kafeteryalarımız olacak. Şehirde ne varsa kampüsümüzde olacak. Kampüsümüz evinizi aratmayacak. Bunlar kampüsümüzdeki sosyal hayatla ilgili gelişmeler. Bunun dışında idari anlamda, eğitim öğretim noktasında karşılaşacağınız sıkıntıları gözünüzde büyütmeyin. Bunların hepsini aşarız. Türkmenistan'a giriş çıkışınız dışında bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Burada bulunduğunuz süre içerisinde bizi daha iyi tanıyacaksınız. Bizlerde Başkonsolosu Oraz Muhammed Charyev ile Türkmenistan' a gidiş gelişlerimizin arttırılması yönünde temennide bulunduk. Daha fazla Türkmen öğrenciyi Üniversitemize bekleyeceğiz. Bizler sizleri aynı anne babanın çocukları gibi görüyoruz, aynı değerleri paylaşıyoruz, aynı inanca sahibiz. Bu düşünceler ışığında, bu sene Üniversitemize gelen kardeş öğrencilerimizin sayısı artı. Bundan sonra daha sık beraber olacağız, bana daha kolay ulaşacaksınız. Web sitemizden dilek ve temennilerinizi bize iletebilirsiniz.Burada eğitim gördüğünüz süre çerçevesinde sadece Kütahya'da kalmayın; Konya'ya, İstanbul'a, Ankara'ya gidin. Türkiye'yi daha yakından tanıma imkanına kavuşmanız için sizler için yeni bir otobüs getirtiyoruz. Dumlupınar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra dünya çapında bir üniversiteden mezun olmanın gururunu sevincini yaşayacaksınız. Bu başarı tamamıyla sizin çalışmalarınıza bağlıdır. Zamanınızı iyi değerlendirin. Türkçenizi biraz daha geliştirin, edebi kitaplar okuyun. Akademisyen arkadaşlarımız sizlere bu konuda gerekli rehberliği yapacaktır.Gurbette olmanın hasıl ettiği bir burukluk mutlaka yaşanır, bu insan olmanın doğal bir sonucudur. Bunları önemsemeyin, ayaklarınızın üzerinde durun. Hayatta ki engellerle kendi başınıza mücadele edeceksiniz. Üniversitemizde sizi anlayan insanlarla bir aradasınız. Üniversitemizde problem olacak bir şey göremiyorum. Kötü alışkanlıklardan uzak durun sağlığınıza dikkat edin.Üniversitemizde; mutlu, huzurlu bir eğitim dönemi geçirmenizi diliyor tekrar üniversitemiz hoş geldiniz diyorum."

Oraz Muhammed Charyev, yaptığı konuşmada, "Ailenizden uzak, gençlik yıllarınıza burada eğitim alıyorsunuz. Türkmenistan Devleti olarak sizlerle ilgilenmek zorundayız. Amacımız sizlerle daha yakından ilgilenmek.Dumlupınar Üniversitesi Türkiye'nin en kaliteli üniversitelerindendir. Konferansa gelmeden önce Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi'ni gezdik. Yurtlarınızdan eğitim alanına, laboratuvarlardan yemekhanenize kadar gezdim. Üniversitenizde 7 yıldız kalitesinde konukevi bile var. Dumlupınar Üniversitesi'nden çok etkilendim. Dumlupınar Üniversitesi'nde her şey var. Hiçbir problem görmedim. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'a bu anlamda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Başkonsolosu Oraz Muhammed Charyev birlikte Türkmen Milli Pilavını öğrencilere dağıttı.

Türkmenistan Başkonsolosu Oraz Muhammed Charyev'in ziyaretine, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Kaan Erarslan, KÜTSO Başkanı Nafi Güral,Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Mühendisli Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İskender Işık, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hasan Göçmez eşlik etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkmenistan Başkonsolosu Charyev DPÜ'ye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement