Türkmenistan'da Eğitime Destek Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Türkmenistan\'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Aşkabat İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi'ne bilgisayar, teknik donanım, okul araç gereçleri desteğinde bulunuldu.

16.04.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Aşkabat İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi'ne bilgisayar, teknik donanım, okul araç gereçleri desteğinde bulunuldu.

TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim alanında kapasitenin artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Aşkabat İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi'ne bilgisayar, teknik donanım, okul araç gereçleri desteğinde bulunuldu.

Aşkabat Anadolu Lisesi'nde, TİKA'nın destekleriyle yeniden düzenlenen bilgisayar laboratuvarı, yazıcı ve baskı makinesinden oluşan teknik donanım ekipmanları ile sıra, kütüphane dolapları, masa, sandalye gibi eğitim araç gereçleri düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Aşkabat Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, TİKA Aşkabat Koordinatörü Ali Muslu, Aşkabat Büyükelçiliği II. Katibi Enes Özbey, Aşkabat Eğitim Müşaviri M. Emin Gürkan, Aşkabat Büyükelçiliği müşavirleri, Aşkabat Anadolu Lisesi, İlköğretim ve Türkçe Öğretim müdürleri katıldı.

Aşkabat Eğitim Müşaviri Gürkan törende yaptığı açıklamada, yaptığı yardımlardan dolayı TİKA'ya teşekkür etti. Okullarında Anasınıfı, İlköğretim ve Lisede yaklaşık 1700 civarında öğrenci okuduğunu ifade eden Aşkabat Eğitim Müşaviri Gürkan, öğrencilerin yarısının Türkmen olduğunu belirterek, yapılan yardımın maddi değerinin yanında manevi değerinin de yüksek olduğunu söyledi. Aşkabat Eğitim Müşaviri Gürkan, ayrıca Türkçe Öğretim Merkezinde de yılda 1000 den fazla kişinin Türkçe öğrendiğini de sözlerine ekledi.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Öztürk ise Türkmenistan'daki tüm eğitim personeline başarılarından dolayı teşekkür etti. İki ülke arasında eğitim işbirliğinin daha da gelişmesi gerektiğine vurgu yapan TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dr. Öztürk, Aşkabat'ta, hizmet veren okullarda Türk ve Türkmen çocuklarının kardeşçe aynı çatı altında eğitim görmesinin gurur verici olduğunu dile getirdi. Tören açılışın ardından bilgisayar laboratuvar, kütüphane ve sınıfların gezilmesiyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkmenistan'da Eğitime Destek Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement