Türkmenistan Tekstil Ürünlerine Tarife Kontenjanı - Son Dakika
Ekonomi

Türkmenistan Tekstil Ürünlerine Tarife Kontenjanı

Türkmenistan menşeli bazı tekstil ürünleri ithalatında açılan tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım esasları belirlendi.

26.09.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan menşeli bazı tekstil ürünleri ithalatında açılan tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım esasları belirlendi.

Ekonomi Bakanlığının, Türkmenistan Menşeli Bazı Tekstil Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türkmenistan menşeli pamuk ipliği (dikiş ipliği hariç, ağırlık itibarıyla yüzde 85 veya daha fazla pamuk içeren ve perakende satılacak hale getirilmemiş) için 39 bin ton, pamuktan dokunmuş mensucat (ağırlık itibarıyla yüzde 85 veya daha fazla pamuk içeren, metrekare ağırlığı 200 gramı geçmeyenler) için 8 bin 400 ton ve pamuktan dokunmuş eşya (ağırlık itibarıyla yüzde 85 veya daha fazla pamuk içeren, metrekare ağırlığı 200 gramı geçenler) için 3 bin 400 ton tarife kontenjanı açıldı.

Tarife kontenjanı, öncelikli olarak söz konusu ürünü üretimlerinde girdi olarak kullanan firmalara dağıtılacak.

Karar çerçevesinde yapılacak ithalat için Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından ithalat lisansı düzenlenecek. İthal edilecek maddeye ilişkin gümrük beyannamesinin, ithal lisansının geçerlilik süresi içinde tescil edilmiş olması gerekecek. Lisanslar, 31 Ocak 2015 tarihine kadar geçerli olacak ve üçüncü kişilere devredilemeyecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkmenistan Tekstil Ürünlerine Tarife Kontenjanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement