Türkmenler İçin Sınırda Sahra Hastanesi Kuruldu, Türkiye Teyakkuzda (2) - Son Dakika
Güncel

Türkmenler İçin Sınırda Sahra Hastanesi Kuruldu, Türkiye Teyakkuzda (2)

Türkmenler İçin Sınırda Sahra Hastanesi Kuruldu, Türkiye Teyakkuzda (2)

Bbp LİDERİ DESTİCİ: GÜN, TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik devam eden saldırılar nedeniyle Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne giderek Türkmen temsilcileriyle görüştü.

22.11.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bbp LİDERİ DESTİCİ: GÜN, TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik devam eden saldırılar nedeniyle Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne giderek Türkmen temsilcileriyle görüştü. Bölgedeki son durum hakkında bilgi alan Destici, daha sonra yaptığı değerlendirmede herkesi Türkmenlere sahip çıkmaya çağırdı.

Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'e yapılan saldırıları Yayladağı'na yapılmış gibi görmek gerektiğini ifade eden Destici, "Oradaki kardeşlerimiz hem Suriye'deki katil rejim tarafından, hem de onu destekleyen Rusya başta olmak üzere diğer emperyalist güçler tarafından ağır bir bombardımana tabi tutulmuşlardır. Bir varlık ve yok olma  mücadelesi vermektedirler. Bugün onlara sonuna kadar sahip çıkma günüdür" diye konuştu.

'TÜRK UÇAKLARINI SEMALARDA GÖRMEK İSTİYORUZ'

Türkmenler için yapılması gereken tüm önlemlerin hayata geçirilmesini isteyen Mustafa Destici, şöyle devam etti:

"Şu anda Rusya savaş uçakları hangi hakla Buyırbucak'taki Türkmenleri bombalamaktadır? Onların sahip olduğu hakka benim devletim Türkiye Cumhuriyeti daha fazla sahiptir. Rusya'nın burada soydaşı mı vardır, dindaşı mı vardır, sınırdaşı mı vardır? Rusya burada ne gezmektedir? Rus savaş uçaklarının gezdiği her gün yüzlerce bombasını bıraktığı bir hava sahasında biz Türkmen varlığını koruma adına Türk uçaklarını da semalarda görmek istiyoruz. Hükümetimiz bugünden itibaren yaptıklarının ötesine geçmek durumundadır. Silahsa silah gönderilmelidir. ABD, PYD'yi destekleyecek ve her türlü desteği verecek, Rusya Esad'ı destekleyecek, Çin verecek, İran verecek Türkiye mi soydaşlarına destek vermeyecek? Uluslararası güçler bugün Türkmenlerin yok oluşunu seyrediyorsa buna sesiz kalmayacak tek bir şey var oda Türkiye Cumhuriyeti'dir."

MHP'Lİ DURAN: SOYKIRIM YAPILIYOR

MHP Adana Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran da bir açıklama yaparak Suriye'de Rusya, İran ve Çin güçleri tarafından Türkler'e soykırım yapıldığını savundu. Duran, şunları söyledi:

"Bütün dünya bu vahşete sessiz kalmaktadır, çifte standart uygulayan bu devletler kendileri soykırım suçu yapıyorlar. Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden Rus güçleri Türkleri katlediyor. Suriye'de askeri operasyon yürüten devletlerin terör örgütleri yerine Türkmenleri katletmesini anlamak mümkün değil. Bayırbucak Türklerinin yanında onlarla sırt sırta can vermeye hazırız. Allah'ın izniyle omuz omuza şehit olmaya da hazırız. Türk devletinin yöneticilerini de buradan uyarıyoruz. Artık kınamayı bıraksınlar, gereği neyse onu yapsınlar."

TÜRKMENLER İÇİN YARDIM TOPLUYORLAR

Öte yandan Ak Parti Reyhanlı Gençlik Kolları da belediye binası önünde konuşlandırdığı bir TIR'da Türkmenler için yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Türkmenler için soba, battaniye, çocuk malzemeleri ve gıda maddeleri yardımında bulunuyor.

Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt, kampanyayı daha da genişletmek adına ilçedeki tüm esnafları gezerek yardım toplayacaklarını söyledi. - N

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkmenler İçin Sınırda Sahra Hastanesi Kuruldu, Türkiye Teyakkuzda (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement