Türkmenler: YPG Koalisyon Uçaklarıyla Korkutuyor - Son Dakika
Güncel

Türkmenler: YPG Koalisyon Uçaklarıyla Korkutuyor

Türkmenler: YPG Koalisyon Uçaklarıyla Korkutuyor

YPG, Tel Abyad çevresinde hakimiyetini genişletirken bölgedeki Türkmenler demografik yapının değiştirilmek istendiğini söylüyor.

24.06.2015 07:45  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye'nin sınır kasabası Tel Abyad'ın 20 kilometre güneyinde bulunan Hammam Turkman bölgesindeki Türkmen nüfusun, "Koalisyon uçakları burayı bombalayacak. Bugün öğleye kadar bölgeyi boşaltın" iddiaları ile korkutularak göçe zorlandığını savundu.

TÜRKİYE'YE GÖÇE ZORLUYORLAR

Abdurrahman Mustafa, " YPG, bölgedeki demografik yapıyı değiştirmek için her türlü yöntemi kullanıyor. Şimdi de Türkmen nüfus üzerinde psikolojik baskı uygulayarak onları göçe zorluyorlar. Soydaşlarımızı bombardıman iddialarına inanmamaları ve yerlerini terk etmemeleri konusunda uyardık. Ancak herkese ulaşamıyoruz" dedi.

YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Mustafa, medyada yer alan ve Suriye Türkmen Meclisi'nin Rakka temsilcisi Ekrem Dede'nin, "Türkmenler PYD'nin kuracağı yerel yönetime katılacak" şeklindeki haberleri yalanladı; "Dede'yi aradım. Sözlerinin çarpıtıldığını savunuyor. Zaten kimsenin Suriye Türkmen Meclisi adına açıklama yapma hakkı yoktur. Biz Türkmen Meclisi olarak YPG'yi terör örgütü olarak görüyoruz ve teröristlerle anlaşmamız söz konusu değildir" diye konuştu.

"GERÇEKLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU" TEL ABYAD'A ALINMADI

Öte yandan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), "etnik temizlik" yapıldığı ve "sivillerin göçe zorlandığı" iddia edilen Tel Abyad'a araştırma komitesi gönderme kararını aldı. Ancak komite YPG izin vermeyince Akçakale sınır kapısından geçemedi. Al Jazeera'ye konuşan SMDK soruşturma komitesi üyesi Nura Emir, YPG'nin "taraf tuttuğu" gerekçesiyle SMDK heyetinin girişlerini engellediğini söyledi.

Ancak "etnik temizlik" iddiasının sahibi Suriye Türkmen Meclisi de SMDK heyetine güvenmiyor. Meclis Başkanı Mustafa, rahatsızlıklarını SMDK yönetimine bildirdiklerini söyledi:

"SMDK Tel Abyad bölgesinde etnik ve demografik bir manipülasyon yapılıyor mu diye komisyon gönderiyor, komisyonda Türkmen temsilci yok. Müşteki konumda olan biziz, Türkmenler. Türkmenler göçe zorlanıyor, yurtlarından ediliyor diyoruz; komisyonda Türkmen bir tek temsilci yok. SMDK yönetimine bu vahim eksikliği bildirdik ve düzeltilmezse SMDK ile ilişkilerimizi gözden geçireceğimizi belirttik."

SMDK 18 Haziran'da Tel Abyad'la ilgili olarak bir araştırma komisyonu oluşturmuştu. Rapor hazırlamak için işe koyulan komisyon, Urfa'nın Akçakale ilçesine göç eden Tel Abyad'lı ailelerle görüşmüş, durumlarını tespit etmişti.
YPG, IŞİD'in denetimindeki Tel Abyad ilçesini ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteğiyle 16 Haziran'da ele geçirmişti. 23 bin Suriyeli çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınmıştı. Sığınmacıların bir kısmı Tel Abyad'a geri dönmeye başlamıştı.

YPG'NİN TEL ABYAD'IN GÜNEYİNDE İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

YPG güçleri ve yanında savaşan Suriyeli muhalif birlikler pazartesi ABD'nin öncülüğündeki koalisyonun hava desteği ile Ayn İsa kasabasına yakın bir askeri üssü IŞİD'in elinden aldı. IŞİD 93'ünci Askeri Tümen olarak bilinen askeri kampı Ağustos 2014 yılından rejimden almıştı.

YPG Sözcüsü Redor Halil, koalisyonun hava desteğiyle ilerleyen güçlerin IŞİD'in defakto Başkenti Rakka kentinden 50 km kuzeyinde yer alan Ayn İsa kasabasından sadece yedi kilometre uzaklıkta olduğunu belirtmişti.(Kaynak: Al Jazeera)


Son Dakika Güncel Türkmenler: YPG Koalisyon Uçaklarıyla Korkutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Selahatin eyubi torunuyuz : Nankor erifler kurtler sizi korudu nakurluk yapmYin pis erifler ypg dunyabin en guzel ordusudur 18 8 Yanıtla
  • rakka Türkmeni: y p g adamdır 22 3 Yanıtla
  • Zeo: Hero bosuna demiyorlar kurt köprü olsa basmayacaksın at kendini denize boğul öl ama onlara Muhtaç etme ALLAHIM 15 4 Yanıtla
  • Eng: Bu haber yalan türkmenler böyle bir şey demiyor 16 3 Yanıtla
  • kobra: bu habere inanmayın türkmenler ypgye destek veriyor işitten kurtardıkları için ypgye minettadırlar 14 5 Yanıtla
  • rahman: Yalanini yesinler bizde inandik Pyd nin terör olmasi için Nato ve BM kararı olmasi lazim zavallı 5 14 Yanıtla
  • ç. türkmen: haydi ordan hakan fidanin adami sen ypg eye Kurban adeletine sigin barbar işidçi men türkmenem ama sen yalakasin 16 2 Yanıtla
  • Lice: Akp böyle konuşmanız için zorluyorsa akıllı olun geri dönülemez bir yola girersiniz 17 1 Yanıtla
  • M.mirza: Kürdistandan kovun şu Türkmen ve Arapları.sonra Başımıza gene bela olacaklar. Fıtratında var bunların nankörlük. 12 6 Yanıtla
  • GS: YPG GIBI YÜREKLI OLUNDA GIDIN TÜRKMENLERINIZI KORUYUN 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement