Türkonfed'in Yönetimi Diyarbakır'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Türkonfed'in Yönetimi Diyarbakır'da Toplandı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) ev sahipliğinde Diyarbakır'da gerçekleşti.

22.04.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) ev sahipliğinde Diyarbakır'da gerçekleşti.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, evlerin içine kadar giren çatışmalar sonucunda yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini,asker ve polislerin şehit olduğunu, on binlerce vatandaşın göç ettiğini, evsiz ve işsiz kaldığını söyledi.

En önemlisi de geleceğe dair umutlarının azaldığını ifade eden Kadooğlu, " Türkiye'nin bir bölgesinde böylesine bir trajedi, böylesine bir acı yaşanırken, bizlerin sessiz kalması elbette düşünülemezdi. Bugün burada Türkiye'nin yedi bölgesinde 24 federasyon, 186 dernek, 24 bin 100 iş insanı ve 40 binden fazla şirket ile ortak akıl ve ortak duruş sergilemek gerektiğine inanıyoruz. Evlerini, işlerini, sevdiklerini kaybeden, kendilerini yalnız hisseden yurttaşlarımızın zor zamanlarında yanlarında olmak için geldik." diye konuştu.

Örgütün hendek, barikat ve çatışmaları sivil yerleşim alanlarına taşıyan politikalarına hemen son vermesini, tek taraflı ateşkes ilan etmesi ve ülke topraklarını terk etmesi gerektiğini belirten Kadooğlu, şunları söyledi:

"Hükümetimiz de, salt güvenlikçi politikaları esas alan yaklaşımlardan kaçınmalıdır. Ayrıca, büyük bir cesaretle çözüm sürecini başlatan, güçlü bir irade ile arkasında duran Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan da muhatapları çoğaltacak, çeşitlendirecek, toplumun geniş kesimlerini kapsayacak yeni bir diyalog zemininin yaratılmasını talep ediyoruz. Toplumun farklı kesimlerinin de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve aydınların, herkesin ve her kesimin barış diliyle konuşan bir siyaset kültürünü egemen kılmasını ve bu diyalog zeminine sorumluluk alarak katkı vermesini bekliyoruz. Hep birlikte ortak aklı oluşturmak, sorunlarımıza şiddetin diliyle değil, barış diliyle yaklaşmak zorundayız. TBMM çatısı altında çözüm için cesaretle alınacak her kararın destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Birlikte duracağımız gün bugündür. Dayanışma içinde olacağımız gün bugündür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkonfed'in Yönetimi Diyarbakır'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement