Türksat ve Argela'dan Haberleşmede Yeni Çözüm - Son Dakika
Ekonomi

Türksat ve Argela'dan Haberleşmede Yeni Çözüm

Türksat AŞ ve Argela şirketinin mevcut 3G/4G cep telefonları ve akıllı cihazların uydu üzerinden haberleşmesine imkan sağlayacak çalışma yaptıkları bildirildi.

21.08.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türksat AŞ ve Argela şirketinin mevcut 3G/4G cep telefonları ve akıllı cihazların uydu üzerinden haberleşmesine imkan sağlayacak çalışma yaptıkları bildirildi.

Türksat'tan yapılan yazılı açıklamada, Argela'nın geliştirdiği hafif ve taşınabilir "Small Cell baz istasyonu" teknolojisi ve Türksat'ın VSAT uydu haberleşme teknolojileri ile çalışacak sistemin, zorlu coğrafyalarda, taktik askeri haberleşme ihtiyacı olan bölgelerde, uluslararası sulardaki gemilerde ve doğal afetler gibi zorlu ortamlarda 3G/4G mobil telefon haberleşmesini mümkün kılacağı ifade edildi.

İki şirketin mevcut 3G/4G cep telefonları ve akıllı cihazların uydu üzerinden haberleşmesine imkan sağlayacak bir çözüm geliştirmek için çalışmalarını sürdürdükleri ifade edilen açıklamada, sistemde kullanılacak Argela Small Cell mini baz istasyonlarının, karasal bağlantının mümkün olmadığı, inşaat şantiyeleri, maden bölgeleri, ormanlık alan gibi yerlerde uydu üzerinden mobil operatörlerin sistemine bağlanabildiği ve kapsama alanı sağladığı kaydedildi.

Sistemin, karasal şebekeden bağımsız olarak uydu üzerinden çalışarak, deprem, sel gibi doğal afetlerde kesintisiz haberleşme olanağı sağlayabileceği, kamu güvenliği ve askeri taktik haberleşme gibi kapalı mobil şebekelerde de kullanıcılara Türksat uydularının kapsama alanındaki zorlu coğrafyalarda ve açık denizlerde mevcut akıllı cihazlar kullanılarak haberleşme ve görüntü aktarma imkanı sunacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türksat ve Argela'dan Haberleşmede Yeni Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement