Türksat ve Inmarsat Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Türksat ve Inmarsat Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türksat A.Ş. ve Inmarsat, Amerika’da düzenlenen uluslararası uydu fuarında, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

19.03.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türksat A.Ş. ve Inmarsat, Amerika'da düzenlenen uluslararası uydu fuarında, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

9 Mart 2016 tarihinde Washington'da düzenlenen Satellite 2016 fuarındaki imza törenine Prof. Dr. Ensar Gül ve Inmarsat Genel Müdürü Rupert Pearce ile her iki şirketin üst düzey yetkilileri katıldı.

2015 yılının Aralık ayında yeni imkanlar ortaya koymak amacıyla stratejik bir ortaklık kurulması kapsamında imzalanan mutabakatın ardından Satellite 2016 fuarında imzalanan anlaşma ile her iki şirketin işbirliği resmiyet kazandı.

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Gül anlaşmanın iki şirkete de katkı vereceğini belirterek, "Her iki şirkete karşılıklı yarar sağlayan bu stratejik ortaklık ile artık mobil uydu haberleşme hizmetlerinde daha geniş ve daha güçlü bir portföy sunabileceğiz" dedi.

Pearce ise "Türksat ile imzalanan anlaşma için çok mutluyuz. Bu bölgedeki kullanıcılara en güvenilir mobil uydu hizmetini getirmek için yeni ortağımızla çalışmak için sabırsızlanıyoruz" diyerek söz konusu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her iki şirket, işbirliği kapsamında öncelikle, kamu, güvenlik, savunma, denizcilik ve havacılık sektörlerine L-Bant ve Global Xpress hizmetleri sunulması üzerinde çalışacak. Orta ve uzun vadede ise şirketler hizmetlerini, tüm sektörler ve kamu kuruluşları için yaygınlaştıracak.

Inmarsat'ın bölgedeki kapsama alanını genişleten stratejik ortaklık anlaşmasıyla, Inmarsat, Türksat için tercih edilen mobil uydu iletişim sağlayıcısı haline geldi. Anlaşma ile Türksat, global kapsama alanında, Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Kafkaslar ve Orta Asya başta olmak üzere müşterilerine mobil uydu ürün ve hizmet portföyü sağlayabilecek. Inmarsat ise müşterilerine Türksat'ın uydu ve bilişim alanındaki ürün ve hizmetlerini sunabilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türksat ve Inmarsat Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement