Türksat Yönetim Kurulundan RTÜK'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türksat Yönetim Kurulundan RTÜK'e Ziyaret

TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

27.04.2016 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Gönül'e ziyarette, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Karaman, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey de eşlik etti.

Ziyarette RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak, RTÜK üyeleri Taha Yücel, Doç. Dr. Hamit Ersoy, Nurullah Öztürk, Süleyman Demirkan, İsmet Demirdöğen ve Ersin Öngel de hazır bulundu.

Görüşmeye ilişkin açıklamada, "RTÜK ve TÜRKSAT yetkilileri yayıncılık sektörünün sorunları ve geleceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca iki kurum, yayıncılığın geleceği ve sektörün sorunlarının çözüme kavuşturularak daha iyi hale getirilebileceği konusunda birlikte çalışma iradesini ortaya koydular. RTÜK yetkilileri, kurumun özerk yapısı yanında, denetleyici ve düzenleyici bir kuruluş olduğunu ifade ettiler. TÜRKSAT yetkilileri ise, kurumlarının bir kamu kurumu olduğunu, aynı zamanda özel alanda da iş yaptığını ifade ederek, her iki kurumun içerik açısından sorunlu olan yayınlarla ilgili olarak ortak hareket edebileceklerini dile getirdiler." ifadelerine yer verildi.

Ziyarette RTÜK'ün Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemi (SKAAS) merkezinin de gezildiği, TÜRKSAT yetkililerine SKAAS merkezinde ulusal ve yerel radyo ve televizyonların nasıl izlendiği, nasıl kaydedildiği ve arşivlendiği konusunda bilgi verildiği belirtildi.

RTÜK Başkanı Yerlikaya, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Gönül'e ve Genel Müdür Şen'e ziyaret anısına plaket takdim etti. Gönül de Yerlikaya'ya "Batı Yöntemleriyle Batılılaşma" isimli kendi yazdığı kitabı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türksat Yönetim Kurulundan RTÜK'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement