Türksoy'dan Birleşik Krallık'ta Konser - Son Dakika
Güncel

Türksoy'dan Birleşik Krallık'ta Konser

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Oda Orkestrası, Londra'da "Avrasya'nın Sesleri" adlı konser verdi.

26.07.2016 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Oda Orkestrası, Londra'da " Avrasya'nın Sesleri" adlı konser verdi.

Piccadilly semtinde yer alan tarihi "St.James' Kilisesi"ni dolduran çok sayıda kişi, Uygur kökenli ünlü maestro Anvar Akbarov ile Azeri genç yetenek Mustafa Mehmandarov'un yönetimindeki orkestranın performansını izledi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Rusya Federasyonu'nun özerk bölgelerinden Başkurdistan ve Tataristan'dan sanatçıların yer aldığı orkestra, dünya klasiklerinin yanı sıra Türk bestecilerine ait eserleri seslendirdi.

Orkestra, dünyanın en prestijli eğitim kurumları arasında bulunan Oxford Üniversitesinin Sheldonian Tiyatrosu'nda da konser verdi.

Gençlik Oda Orkestrası, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü için gerçekleştirilen turne kapsamında ayrıca perşembe ve cuma günleri İskoçya'nın Glasgow kentinde, cumartesi de başkent Edinburgh'da müzik ziyafeti sunacak.

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası

Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun destek verdiği TÜRKSOY tarafından, Türkçe konuşan halkların müzik potansiyelinin evrensel klasik müzik diliyle yansıtılması, Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin daha yakından tanınmasının sağlanması ve popülerleştirilmesi amacıyla 2010 yılında kurulan Gençlik Oda Orkestrası, TÜRKSOY üyesi ülkelerde bulunan konservatuarlarda öğrenim gören yetenekli öğrencilerden oluşuyor.

Her yıl TÜRKSOY'a üye ülkelerin kültür bakanlıkları aracılığıyla seçilen genç sanatçılar, dünyanın farklı noktalarında konserler düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türksoy'dan Birleşik Krallık'ta Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement