Türksoy Gençlik Oda Korosu Almanya?da Dinleyenleri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Türksoy Gençlik Oda Korosu Almanya?da Dinleyenleri Büyüledi

Türksoy Gençlik Oda Korosu Almanya?da Dinleyenleri Büyüledi

Türksoy Gençlik Oda Korosu Almanya'da dinleyenleri büyülediTaner TÜZÜN BAYREUTH ( DHA) - Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistanlı sanatçılardan oluşan koro, Bayreuth Genç Sanatçılar Festivalinde alkış yağmuruna tutuldu.

02.08.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türksoy Gençlik Oda Korosu Almanya'da dinleyenleri büyüledi

Taner TÜZÜN BAYREUTH ( DHA) - Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistanlı sanatçılardan oluşan koro, Bayreuth Genç Sanatçılar Festivalinde alkış yağmuruna tutuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ufuk Gezer ve Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül 'ün şeref misafiri olduğu ' 66. Uluslararası Bayreuth Genç Sanatçılar Festivali ' resmi açılışına katılan 34 kişilik,Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı,Türksoy Gençlik Oda Korosu dinleyenleri adeta büyüledi. 2015 yılında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın önde gelen konservatuarlarından seçilen müzisyenlerin bir araya getirilmesi ile kurulan ve kurulduğu yıl ' Avrupa Koro Oyunları'nda ? üç altın madalya kazanan Koro elemanlar kendi ülkelerinin milli kıyafetleri ile sahne alırken, yorumları ile, en çok alkış alan koro oldular.

BEN GİDERİM BATUMA

Koroyu teşkil eden ülkelerin dillerinde yorumlar yapılarken, Koronun son parçası olan ' Ben Giderim Batu'ma ' dinleyicilerden büyük alkış aldı. Açılış törenin ardından bahçede . Türksoy Korosu, Maslahatgüzar Ufuk Gezer ve Başkonsolos Yavuz Kül'e özel bir konser vererek, ? Niksar'ın Fidanları'nı seslendirdiler.

FESTİVAL 31 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK

30 Ülkenin katıldığı 66.Bayreuth Genç Sanatçılar Festivali 31 Ağustos tarihine kadar süreceğini belirten Türksoy Gençlik Oda Korosu Proje Koordinatörü Volkan Yeşilay,Koronun, festivalin, ilk on gününde konser vermeye devam edeceğini,6 Ağustos tarihinde Coburg, 7 Ağustos tarihinde ise Forchheim kentlerinde sahne alacaklarını söyledi.

TEBRİK ETTİLER

Türksoy Gençlik Oda Korosu'nun muhteşem performansını çok beğendiklerini ifade eden Maslahatgüzar Ufuk Gezer ile Başkonsolos Yavuz Kül, koro elamanlarını tek tek tebrik ederek, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türksoy Gençlik Oda Korosu Almanya?da Dinleyenleri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement