Turkuaz Satranç Kulübü 1. Lig Sevincini Savaş Duman ile Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Turkuaz Satranç Kulübü 1. Lig Sevincini Savaş Duman ile Paylaştı

Turkuaz Satranç Kulübü 1. Lig Sevincini Savaş Duman ile Paylaştı

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda ilk beş arasında yer alarak Manisa’yı birinci ligde temsil etme hakkı kazanan Turkuaz Satranç Kulübü, mutluluklarını Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile paylaştı.

27.07.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda ilk beş arasında yer alarak Manisa'yı birinci ligde temsil etme hakkı kazanan Turkuaz Satranç Kulübü, mutluluklarını Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile paylaştı.

Manisa Turkuaz Satranç Kulübü, Konya'da gerçekleştirilen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda ilk beş arasında yer alarak birinci lige yükseldi. Turkuaz Satranç Kulübü Başkanı Dr. Erdem Nalbant, antrenör Azer Abdullayev ve sporcular başarının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman'ı ziyaret etti. Ziyarette Turkuaz Satranç Kulübü Başkanı Dr. Erdem Nalbant'ın eşi Dr. Olcay Ak Nalbant da yer aldı. Büyük sevinç yaşayan sporcular kazandıkları kupayı Savaş Duman'a takdim etti. Savaş Duman ise kulüp başkanı, antrenör ve sporcuları başarılarından dolayı kutladı.

Desteklerinden dolayı Savaş Duman'a teşekkür eden Turkuaz Satranç Kulübü Başkanı Dr. Erdem Nalbant, "İl müdürümüz Savaş Duman kulübümüz açıldığından beri her zaman yanımızda oldu ve bizlere destek verdi. Biz kurulalı iki yıl oldu. Neredeyse emekleme safhasında olan bir kulübüz. İkinci yılımızda ilk defa katıldığımız yöresel Lig'de şampiyon olduk ve 17 Temmuz 22 Temmuz tarihleri arasında Konya'da yapılan Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda ilk beşe girerek birinci lige çıkma başarısını gösterdik. Gerçekten bu kayda değer bir başarı. Daha emekleme aşamasında olan birinci yılını yeni bitirmiş bir kulüp olarak çok güzel bir başarı elde ettik. Bu başarı tüm oyuncularımızın tüm yöneticilerimizin ve il müdürümüz Savaş Duman'ın destekleriyle gelen bir başarıdır. Bizlere destek olan her kese çok teşekkür ediyorum. Bu kupayı da ilimize getirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Savaş Duman'dan başarılı sporculara jest

Başarılı sporcuların başarılarını daha da arttırarak milli takımda yer alması gerektiğini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Başarı elde eden tüm sporcularımız tesislerimizde düzenlediğimiz faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanabilir. İnşallah bu da sporcularımızı başarıya teşvik edecektir." diye konuştu.

Kulüp başkanı, antrenör ve sporcuları tebrik eden Dr. Savaş Duman, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere Spor Genel Müdürlüğümüz, Satranç Federasyonumuz ve kulüplerimiz ile birlikte satranç Manisa'da önemli yer oluşturuyor. Turkuaz Satranç Kulübümüzün bu başarısı Manisa'mıza büyük bir artı kazandıracak. Kulübümüze birinci ligde başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talepleriyle satranca verilen önem kendisinin de çocuklara satranç takımı hediye etmesi okullarda da satranç odaların oluşmasıyla satranç sporu gerçekten Türkiye'de büyük bir önem kazandı. Satranç bildiğiniz üzere bir strateji oyunudur, bir zeka oyunudur. Biz bedenen vücudumuzu geliştirirken, sağlıklı bir vücut oluştururken bunun ruhen gelişmesine de katkı sağlamak zorundayız. Çünkü bedenle ve ruhla birleşen vücut her zaman daha sağlıklı olmuştur. Ben bu anlamda bu kardeşlerimizin gösterdikleri başarılardan dolayı ve başta başkanımız olmak üzere velilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah sporcu kardeşlerimiz milli takımda da görürüz ve Türkiye'yi temsil ederler. İnşallah ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekerler." şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Turkuaz Satranç Kulübü Başkanı Dr. Erdem Nalbant desteklerinden dolayı Savaş Duman'a teşekkür ederek kulüp formasını hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turkuaz Satranç Kulübü 1. Lig Sevincini Savaş Duman ile Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement