Türkücü Nihat Doğan'a Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Türkücü Nihat Doğan'a Suç Duyurusu

Türkücü Nihat Doğan\'a Suç Duyurusu

Şarkıcı Nihat Doğan’ın kadınlara yönelik hakarette bulunmasına İzmirli avukatlar sessiz kalmadı.

16.02.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkıcı Nihat Doğan'ın kadınlara yönelik hakarette bulunmasına İzmirli avukatlar sessiz kalmadı.

Mersin Tarsus'ta katledilen sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan'ın ardından "Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet atan Nihat Doğan'a İzmir Barosu'na kayıtlı 3 kadın avukat suç duyurusundu bulundu.

İzmirli avukatlar Türkücü Nihat Doğan hakkında, "Suçluyu övmek" suçundan savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

"NE LAİK SİSTEMLE NE ETEK BOYUYLA İLGİSİ VAR"

İzmir' Barosu'na kayıtlı Avukat Esen İlhan, Gözde Üssoy ile Şehrazat Mercan, tepkiyle kalmayıp sanatçı hakkında suç duyurusunda bulunarak şunları söyledi: "Twetter'da paylaştığı çok talihsiz bir açıklamaydı.Bu paylaşım hem laik sisteme hem biz kadınların eteklerinin boyuna, kadın cinayetlerine sebep olan konulara rastgelir. Konunun ne laik sistemle ne de etek boyu ile ilişkisi var. Bu suçluyu övmek kapsamındadır. Türk Ticaret Kanunu'nun 215-216 maddelerine tekabül eder. Ayrıca, halkın bir kesiminin alanen aşağılamaktır. Bu sebeple suç duyurusunda bulunuyoruz."

DOĞAN'A TEPKİ YAĞDI

Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi ülkeyi yasa boğarken, sosyal paylaşım sitelerinden de katillere lanet yağdı. Herkes Özgecan'ın ölümü ile ilgili üzüntülerini dile getirirken, Türkücü Nihat Doğan'ın attığı twit şaşırttı. Doğan, "Sizde mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet attı. Nihat Doğan, gelen tepkiler üzerine tweetini silmişti. Ünlü ünsüz bütün kadınlar Nihat Doğan'a tepki gösterdi. Bu olayın ardından Acun Ilıcalı da Surviovar programında Nihat Doğan'ın yarışmayacağını duyurdu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkücü Nihat Doğan'a Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement