Türküler Barış İçin Söylendi - Son Dakika
Yerel

Türküler Barış İçin Söylendi

Türküler Barış İçin Söylendi

Çankayalılar, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü “Türkülerimiz Barış İçin” etkinliğiyle kutladı.

02.09.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankayalılar, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü "Türkülerimiz Barış İçin" etkinliğiyle kutladı.

Etkinlikte yer alan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan Mustafa Kemal'in yolunda yürüyerek çıkabileceğini vurgularken, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de, kandan beslenenlere karşı barışı ve kardeşliği savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Çankaya'da "1 Eylül Dünya Barış Günü", CHP ilçe Başkanlığı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Çankaya Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen "Türkülerimiz Barış İçin" etkinliğiyle kutlandı.

Çankaya Belediyesi'nin destekleyicileri arasında yer aldığı, 2 Temmuz Anıt Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, şiirler ve şarkıların yanı sıra halk oyunu gösterileri de büyük beğeni topladı.

"Biz demokrasi istiyoruz"

Katılımcılar arasında yer alan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Biz yurtseverler, ilericiler darbeye de diktatörlüğe de karşıyız. Bizler demokrasi istiyoruz. Bu karanlık çağdan, barbar saldırılardan, hain ve alçak girişimlerden Mustafa Kemal'in yolunda yürüyerek kurtulabiliriz" diye konuştu.

Başkan Taşdelen, Atatürk'ün 79 milyonun kalbinde olduğunu vurgulayarak, "O Çukurova'nın pamuğundan Nemrut'un karına kadar her yerde var ve var olmaya devam edecek. Bizler de yolunda yürümeye, ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Kimsenin gücü onu unutturmaya yetmez" ifadelerini kullandı.

"Tüm dünyada kardeşlik"

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün her zaman kendilerine yol gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de ve tüm dünyada kardeşlik türküleri söylemek istediklerini vurgulayan Dereli, "Atatürk'ün dediği gibi 'mecbur kalınmadıkça savaş cinayettir' biz onun yolunda yürüyenler olarak, kandan beslenenlere karşı barışı ve kardeşliği savunmaya devam edeceğiz"şeklinde konuştu.

Yusuf Gül, Halil Yalçıner, Şoreş Devrim Açıkgöz, Ersin Perçin, Tolga Kaya, Oğuz Boran, Taylan Cansızoğlu'nun şarkı ve türküleriyle sona eren gecede sahne alan Hoy-Tur, Pir Sultan Abdal Ankara Şubesi Semah Ekibi ve Halkçı Düşünce Derneği Tiyatro ekibi de dakikalarca alkışlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türküler Barış İçin Söylendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement