Türkyılmaz, "Kira Gelirlerimizi Üç Kat Arttırdık" - Son Dakika
Güncel

Türkyılmaz, "Kira Gelirlerimizi Üç Kat Arttırdık"

Mudanya Belediyesi'ne ait olan taşınmazların kira bedellerini açıklayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kira gelirlerini geçen döneme oranla üç kat arttırdıklarını söyledi.

26.09.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkanlık makamında gerçekleşen basın açıklamasıyla kira gelirleri hakkında geniş kapsamlı bilgiler veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Göreve geldiğimiz günden beri şeffaf belediyeciliğin nasıl olduğunu göstermeye çalıştık. Ancak bazıları gerek sosyal medya ve yerel basında bazı yanlış bilgileri lanse etmekteler. Bilgilendirme amaçlı olarak bu açıklamaları gerçekleştiriyoruz" dedi. Her işlerinde olduğu gibi ihalelerin de yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde açık şekilde gerçekleştiğini belirten Türkyılmaz, "Ben dahil hiçbir arkadaşım bu ihalelere asla müdahale etmemiştir. Bugüne kadar da bu ihalelerin ne kadar şeffaf olduğu ortadadır. Bazı arkadaşlarımız bu ihalelerden bir şeyler çıkartmaya çalışıyorlar. Ancak görüldüğü gibi kira gelirlerini üç kat arttıran bir belediyemiz var. Bu gelirlerin de hepsi halkımıza hizmet olarak kuruşu kuruşuna, hesabı verilir vaziyette geri dönmektedir" ifadelerini kullandı.

KİRA GELİRLERİNİ ÜÇ KAT ARTTIRDIK

Tirilye Muhallebicisi, Eski Meriç Cafe, Mudanya Balık, Erol Balık gibi gündemde olan yerlerin aylık kira gelirleri hakkında bilgiler veren Türkyılmaz, "Eski Meriç Cafe KDV dahil 5.140 TL'den 67.260 TL'ye, Tirilye Muhallebicisinin olduğu taşınmazımız ise 5.497 TL'den 42.480 TL'ye çıkmıştır. Arnavutköy Limanı'nda bulunan Mudanya Balık Restaurant'ın aylık kira bedeli ise 3.283 TL'den 25.016 TL'ye çıkmıştır" dedi. 2013 yılında 1 milyon 479 Bin TL olan kira gelirinin, 2016 yılı itibariyle yaklaşık 4.500 TL'ye çıktığını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kira gelirlerimizi üç kat arttırdık. Bu gelirlerimizde halkımıza hizmet olarak geri dönmektedir" ifadelerini kullandı.

"TERTEMİZ OLMAK ÖVÜNÜLECEK BİR DURUMDUR"

Göreve geldikleri günden beri sürekli müfettiş denetimlerinden geçtiklerini de hatırlatan Türkyılmaz, "Zaman zaman yapılan şikayetler ve rutin denetlemelerden belediyemiz bugüne kadar tertemiz çıktı. Bunu da tekrar duyurmak istiyorum. Sıkça yapılan bu denetimlerden hiçbir şaibe olmadan tertemiz çıkmak, övünülecek bir durumdur" dedi.

"DÜRÜST İSE, İSTİFA EDİP HESAP VERSİN"

Yaptıkları projeler ve hizmetlerin açılışını toplu bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştireceklerini ifade eden başkan Türkyılmaz, "Türkiye ve Dünya'da bu kadar şeffaf ve açık bir belediye ve yönetimi yoktur. Bu kadar açık ve şeffaf iken, birilerinin bir şeyler araması çabaları boşa çıkacaktır. Bu konuda iddiası olan kişiyi, muhatabım değil ama bir an önce istifaya davet ediyorum. Bu kişinin yaptım dediği Kapalı Pazaryerine, Arnavutköy Yat Limanı yeter. Yat Limanı sökülerek yaklaşık 2 Milyon TL maliyet ile tekrar modern bir hale getirildi" dedi. Dürüst ve şeffaf bir şekilde hizmetlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkyılmaz, "Eğer kendisi de dürüst ise, O Pazar yeri ile ilgili yapılan masrafları çıkartıp savcılığa hesabını versin. İddia ediyorum pazaryeriyle ilgili sıhhi tesisat malzemesi alınan yerin fazla fatura kesmemesi sonucu, deterjan firmasına iki katı fatura kestirilip Mudanyalı esnaflarımızın paralarının nasıl birilerinin cebine gittiğini savcılarımız araştırsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkyılmaz, 'Kira Gelirlerimizi Üç Kat Arttırdık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement