Turmepa "Mavi Kuşak Hareketi" Bir Yaşında - Son Dakika
Yerel

Turmepa "Mavi Kuşak Hareketi" Bir Yaşında

Mitsui Co.Ltd'nin, Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) dernek faaliyetlerini desteklemek için üç yıllık protokol kapsamında fon ayırdığı "Mavi Kuşak Hareketi İstanbul Boğazı Projesi" birinci yılını dolduruyor.

19.09.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mitsui-Co.Ltd'nin, Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) dernek faaliyetlerini desteklemek için üç yıllık protokol kapsamında fon ayırdığı "Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı Projesi" birinci yılını dolduruyor.

TURMEPA'dan yapılan açıklamaya göre, İstinye'de demirli bulunan Halas Gemisi'nde projenin bir yılı değerlendirildi.

Derneğin yönetim kurulu başkanı Tezcan Yaramancı yaptığı açılış konuşmasında projenin hayati önem sahip olduğunu kaydederek, "Önemli olan çok geç olmadan, eğitim müfredatımıza Avrupa'daki birçok ülkede olduğu gibi ekoloji derslerinin konulmasıdır. Çevre bilinci böylece, davranış ve yaşam biçimine dönüşebilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Projeye fon desteği sağlayan Mitsui-Co. LTD'nin Türkiye temsilcisi Yuichi Aoki ise "Biz Japonya'da yıllar içinde kirliğe karşı yaptığımız mücadelemizde, gördük ki ekonomik olarak büyümek ve çevre dostu  bir toplumu oluşturmak için çocuklara çevre konusunda eğitim vermek en etkili yoldur. TURMEPA da benzersiz ve etkili bir sivil toplum kuruluşu olarak yaptığı çalışmalarla Türkiye'deki su ve deniz kaynaklarının geleceğini şekillendirmekte önemli bir etkiye sahip. İşte bu nedenle biz de bu projeye destek verdik" ifadelerini kullandı.

- "Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı Projesi"

Proje çerçevesinde şubat - haziran döneminde 114 farklı okuldan 158 öğretmen ve 30 gönüllü eğitmenle 906 sınıfta 24 bin öğrenciye  bin 15 saat süreyle Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı eğitimi verildi.

İşitme engelli öğrenciler için denizler ve İstanbul Boğazı'yla alakalı eğitim seti hazırlandı, İstanbul Boğazı temalı resim yarışması düzenlendi. Boğaz'dan 42 kilogram atık çıkarıldı. 23 Nisan'da da 700 öğrenci denizle tanıştırıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turmepa 'Mavi Kuşak Hareketi' Bir Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement