Turnaların Hep Uçması İçin Proje - Son Dakika
Yerel

Turnaların Hep Uçması İçin Proje

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Temsilciliğince gerçekleştirilen "Turnalar Hep Uçsun Projesi" kapsamında, tehlike altındaki turnalar koruma altına alınıyor Çukurova Deltası'nda yürütülen proje ile yasa dışı turna avcılığının da önüne geçilecek.

06.10.2014 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Temsilciliğince Çukurova Deltası'nda yürütülen "Turnalar Hep Uçsun Projesi" kapsamında Türkiye'de yaşayan ve tehlike altında olan turnalar koruma altına alınırken, yasa dışı avcılığın da önüne geçilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2013 yılında başlatılan proje ile Türkiye'de yaşayan ve tehlike altında olan turnaların iki alt türü olan Turna (Grus grus grus) ve Anadolu Dağ Turnası'nın (Grus grus archibaldi) korunması hedefleniyor.

Turnaların, Türkiye'deki en önemli kışlama alanı olan Çukurova Deltası'ndaki güncel durumunu ortaya koymak ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak için hayata geçirilen projenin hedefleri arasında turnaların korunması konusunda yöre halkında ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak da yer alıyor.

Sınırları içinde 2 ilçe ve 60 köyü barındıran Çukurova Deltası; Berdan, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin taşıdıkları materyallerle binlerce yılda oluştu. Türkiye'nin en büyük kıyı ovası olan Çukurova Deltası, Tuzla, Akyatan, Ağyatan ve Yumurtalık Lagünleri ile uluslararası öneme sahip bir kıyı ekosistemi konumunda bulunuyor.

Türkiye üzerinden göç eden turnaların en önemli uğrak yeri olan Çukurova Deltası'nda turnaları daha etkin korumak için yerel karar vericiler, kamu çalışanları, muhtar ve avcılar da bilgilendiriliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turnaların Hep Uçması İçin Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement