Turp, Bu Yıl Üreticisini Üzdü - Son Dakika
Yerel

Turp, Bu Yıl Üreticisini Üzdü

Türkiye'de turp ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Kadirli ilçesinde, rekolte artmasına rağmen fiyatın düşmesi, üreticiyi üzdü.

12.04.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MENDERES ÖZAT - Türkiye'de turp ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Kadirli ilçesinde, rekolte artmasına rağmen fiyatın düşmesi, üreticiyi üzdü.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine, 5 ay süren turp sezonunda geçen yıla oranla verimin yüksek olduğunu söyledi.

Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle bu yıl 35 bin dekarda turp ekildiğini ve ilçe ekonomisine yaklaşık 50 milyon lira katkı sağladığını ifade eden İspir, "Verim arttı ancak ürünün fiyat düştü. Üreticilerimizin umudu gelecek sezona kaldı" dedi.

Geçen yıl 80 bin ton olan rekoltenin bu yıl 120 bin tona çıktığına dikkati çeken İspir, "Yöne halkı için önemli gelir kaynağı olan turpun toplama, yıkama ve paketleme aşamalarında, kış aylarında 5 bin kişi çalıştı. Turp, anavatanı Kadirli'de tarlada kilogramı 30 ila 40 kuruştan alıcı buldu. Bu rakam, üreticilerimizi üzdü" diye konuştu.

Çiftçi Ali Küçükcan da bu yıl turp sezonunda havanın yağışlı ve soğuk geçmesi nedeniyle rekoltenin yüksek olduğunu söyledi.

Artışın, üreticinin cebine yansımadığını ifade eden Küçükcan, "Geçen yıla göre bu yıl verim daha fazlaydı. Üretici bu yıl turptan beklediğini elde edemedi. Yapacak bir şey yok. Yeni sezonda daha bol verim ve mahsulün para etmesini umuyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turp, Bu Yıl Üreticisini Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement