Turpcu'ya Alaplı'da Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Turpcu'ya Alaplı'da Büyük İlgi

Turpcu\'ya Alaplı\'da Büyük İlgi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, partisinin Alaplı İlçe örgütüne teşekkür ziyaretinde bulundu.

29.03.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, partisinin Alaplı İlçe örgütüne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Torun'un parti binası girişinde karşıladığı Turpcu, karşılamaya gelen tüm partililerle tek tek tokalaşarak selamlaştı. Karşılamaya gelenler arasında Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de yer aldı.

Ziyarette konuşan Şerafettin Turpcu, yapılan ön seçimde Alaplı'dan ikinci sırada çıktığını ifade etti. Bu anlamda teşekkür için geldiğini belirten Turpcu, "Bana büyük gurur ve onur verdiniz. Bu anlamda sizlere teşekküre geldim. 7 Nisan'da listelerimiz kesinleşecek. Muhtemeldir ki, Alaplı ve Ereğli bölgemizi de mutlu edecek şekilde listelerimiz tamamlanır. Öyle olacağını da umuyorum. Her ne kadar bunun ismi eğilim yoklaması ise de bir ön seçim yaşadık. Beni tanıyorsunuz ama sizler ede gelerek ön seçimin önemini anlattım. Sonuçta ne kadar iyi olduğunu, parti üyelerimiz de kendilerine değer verildiğini gördüler. Bu seçimler sadece Zonguldak'ta olmadı, büyük şehirlerde de yapılıyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir'de ön seçime giriyor. İstanbul'da 200 binin üzerinde üyemiz oy kullanacak. Ankara ve İzmir de o şekilde. Bu da şu demektir; artık Ankara'dan sadece genel merkezin veya Merkez Yürütme Kurulu'nun belirlediği adaylar değil, üyelerimizin, hepimizin oy kullanarak yaptığımız bir durum ortaya çıkıyor. Bunun faydalarını da görüyoruz. Toplumda en azından 'Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi hayata geçiriyor' deniliyor. Böyle bir saygınlık görüyoruz. Bu da partimizin propagandası oluyor. İnanıyorum ki bundan sonra da, belediye meclis üyeliklerinden il genel meclis üyeliklerine ve belediye başkanlıklarına ve tabi ki milletvekilliğe artık CHP üyeleri karar verecektir.

Umarım önümüzdeki yıllarda da buradan milletvekili adayları çıkmaya devam eder. Dolayısıyla ilçe başkanlarımız olsun, belediye başkanlarımız olsun bu süreci görürler. Biz çeyrek asır bekledik, inşallah onlar o kadar beklemezler" dedi.

"HEDEF GENEL SEÇİMLERDİR"

Ön seçim sonrası kırgınlıkların, gönül koyanların olmuş olabileceğini söyleyen Turpcu, "Çünkü böyle bir alışkanlığımız yoktu. 16 güçlü aday adayı arkadaşımız vardı. Bir birimizle yarıştık. Sonuçta da partililerimiz ortaya net bir tablo koydu. Tabi bundan sonraki süreçte milletvekilleri şu, bu olmuş öneminden ziyade önemli olan 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerdir. Seçimlere bu sefer daha farklı gidiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının ayak seslerini duyabiliyoruz. Hükumetin gidişinin sesleri de geliyor, bunu da görüyorsunuz. Kendi içlerinde bir birlerine girdikleri gibi partilileri bir belediye başkanlarının yaptıklarını bir hükumet sözcüsü anlatabiliyor. Bugün yine başbakan yardımcısının bir açıklaması var; 'bir partiden çok korkuyoruz' diyorlar. Aslında onlar tabi ki o parti ile kol kola gidiyorlar. Neden bir birlerinden korkuyorlar, onu da anlamış değilim. Hani önemli olan 'ülkemiz, Türkiye' diyorduk. Atatürk'ün aydınlıkçı, Cumhuriyetçi değerleri diyorduk. Tam da bunları savunmanın, tekrar bunları ülkemizde bu değerleri gündeme getirmenin zamanıdır. AK Parti'nin ülkeyi düşürdüğü karanlıktan Atatürk'ten ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşarak ülkenin nereye geldiğini, Ortadoğu bataklığını görüyoruz. Binlerce insanın hayatını nasıl kaybettiğini, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün ne kadar geçerli olduğunu, maceraların ülkeleri nerelere getirdiğini, Arap ülkelerinin adeta kan içerisinde kaldığını, milyonlarca insanın kan denizinde boğulduğunu görebiliyoruz

Demek ki bu Cumhuriyeti kuranlar, başta Büyük Atatürk olmak üzeri çok ileri görüşlü insanlarmış ki, bugüne kadar böyle bir felaket yaşamadık. Ama bundan sonra bataklıklarda felaket yaşamayacağımız anlamına gelmiyor, çünkü etrafımız kan gölü içerisinde. Dış politikanın ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz. Cumhuriyetimizin ve Atatürk düşüncesinin tekrar insanlarımızın çok fazla acı çekmeden değerini anlamaları için 7 Haziran genel seçimleri bir fırsattır" diye konuştu.

Bölgede müthiş bir göç ve işsizlik olduğunun altını çizen Turpcu, "Burada Erdemir özelleştikten sonra burada işler tersine döndü. Tersaneler kapandı, yeni iş alanları yok. Yoksulluk, işsizlik had safhada. Genel başkanımız ve genel merkezimiz bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Sayın Genel Başkanımız ilk açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi verileceğini duyurması ile büyük bir çıkış yakaladık. Yoksul ve işsiz halkımızı ilgilendiren buna benzer çok büyük projelerimiz var. Bu konuda geçen seçimde yaptığımız hataları da yapmıyoruz. Geçen seçimde seçimlere az süre kala projeleri peş peşe sıraladık ancak birini anlatamadan diğeri geldi. Örneğin Aile Sigortası projesi çok önemliydi. Bu seçimlerde ise yeterli zaman var. Dolayısıyla Filyos projesi ile demir-çelik ve tersanelerin hayat vereceğini biliyoruz. Partimizi Zonguldak'ta birinci parti çıkarmak, Ereğli ve Alaplı kırsalındaki oylarımızı zirveye taşımayla ilgili koşullar olgunlaşmakta, ortam güzelleşmektedir" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl Başkan Yardımcısı Engin Güner, İl Yönetim Kurulu Üyesi İhsani Kenanoğlu, Lütfi Temiz, CHP İlçe yöneticileri, çok sayıda partili katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turpcu'ya Alaplı'da Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement