Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya - Son Dakika
Güncel

Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya

Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya

– BURSA'da konuşan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'daki ekonomik krizin Türkiye'ye gelen turist sayısını yüzde 20 etkilediğini belirterek, "İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar'da artış var. Sadece Ruslar'da düşüş var. Bu da arabanın lastiğinin patlamasına benziyor.

26.06.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BURSA'da konuşan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'daki ekonomik krizin Türkiye'ye gelen turist sayısını yüzde 20 etkilediğini belirterek, "İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar'da artış var. Sadece Ruslar'da düşüş var. Bu da arabanın lastiğinin patlamasına benziyor. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan Rusya" dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Çelik Palas Otel'de düzenlenen iftar programı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye gelen turist sayısında azalma olduğuna ilişkin bir takım iddiaların olduğunu ancak bu iddiaların rakip ülkeler tarafından ortaya atıldığını ifade eden Ulusoy, bu yıl Türkiye'ye 43.5 milyon civarında turist geleceğini söyledi.

Özellikle Türkiye'nin güney bölgelerinde Rus turist sayısında düşüş yaşandığını hatırlatan Ulusoy, "İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar'da artış var. Sadece Ruslar'da düşüş var. Bu da arabanın lastiğinin patlamasına benziyor. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan Rusya. Ekonomik krizin getirmiş olduğu nedenlerden dolayı Rusya pazarında yüzde 20 kaybımız var. Ama Alman pazarında yüzde 13 artışımız var. Ortadoğu'da da artışımız var. Ben turist sayısında geçen yılki rakamı tutturacağımıza inanıyorum" dedi.

Erken rezervasyon ile kendi vatandaşlarımıza da tatil yapma imkanı sunduklarını kaydeden Ulusoy, "Gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. İnanıyorum ki bu sezonu da geçen seneki rakamları yakalayarak, belki birazda artış göstererek elde etmiş olacağız. Şunu da kabul etmek lazım. Antalya ve İstanbul gibi turizm bölgelerinde 50 bin yatak devreye girmiş. 50 bin yatak devreye girince arzda artış oluyor. Talebinde ona göre artması lazım. 50 bin yatağın devreye girmesi ve yapılan bu otellerin artış göstermesi turizm açısından olumlu bir durum. Türkiye bir turizm ülkesi. Güvenilir bir ülke" dedi.

SURİYE'DEKİ SAVAŞLA İLGİLİ ALGI OPERASYONU

Suriye'de yaşanan çatışmaların turizm açısından Türkiye'ye etkilerinin olduğunu, ancak yanlış algı operasyonu ile rakip ülkelerin Türkiye'yi savaş ülkesi gibi göstermeye çalıştıklarını ifade eden Ulusoy, "Suriye sınırına en yakın olan ilimiz Şanlıurfa. Ama neredeyse İstanbul'u savaşın içinde gösteriyorlar. Bunlar rakiplerin yapmış olduğu uygulamalar. Ben bundan bir fayda sağlanacağına inanmıyorum" dedi.

Türkiye sınırdaki ülkelerin birçoğunda siyasi ve ekonomik anlamda istikrar olmadığına değinen Ulusoy, "Savaş içinde olan Irak ve Suriye, ekonomik krizle uğraşan Yunanistan, Kırım ve Ukrayna ile uğraşan Rusya var. ve bunların içinde, ateş çemberinin içinde bulunan Türkiye var. Tüm bunlara rağmen Türkiye'de turist sayısı açısından 42 milyonu yakalamaya çalışıyor. Bu sebepten dolayı ben Türkiye'deki meslektaşlarımın başarılı olduğuna inanıyorum. ve bu pazarın gelişeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İZNİK PROJESİ

Bursa'nın tarihi ilçelerinden olan İznik için turizm projesi geliştireceklerini söyleyen Ulusoy, "Çalışmalar yapıyoruz. İznik inanç turizmi açısından çok önemli bir ilçe. İnanç turizminin gelişmesi açısından, Hristiyanlığın yayıldığı, dini toplantıların yapıldığı İstanbul, İznik ve Efes- Meryem Ana Türkiye'nin ele geçilmez değerlerindendir. Onun için İznik'teki gölün içindeki kilise ve amfi tiyatroyla zaten İznik tarihin üzerinde oturuyor. İznik, oturduğu tarihe sahip çıksa yeter" dedi.

HEDEF 43.5 MİLYON TURİST

Geçen yıl yurt dışından Türkiye'ye gelen turist sayısının 42 milyon 156 bin olduğunu belirten Ulusoy, bu sene turist sayısında yüzde 3 ile 4 oranında bir artış beklediklerini ancak yaşanan gelişmelerden dolayı bu oranın yüzde 1 ile 2 arasında olacağını söyledi. Bu oranın Türkiye açısından başarılı olduğuna dikkat çeken Ulusoy, "Bu sene 43.5 milyon turist bekliyoruz. Arapların bu payda oranı önemli. Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması onları rahat ettiriyor. Biz gelenin giydiği kıyafete veya onun hangi ırktan olduğuna bakmıyoruz. Arap kelimesini dahi kullanmak istemiyorum çünkü bu o insanlara saygısızlık demek. Ama Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında önemli bir artış var. Türkiye'nin ikliminin uygun olması turistleri Türkiye'ye çekiyor" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement