Zirai Don Turşucuları Vurdu - Son Dakika
Güncel

Zirai Don Turşucuları Vurdu

Karadeniz'de 30 Mart'ta etkili olan zirai don bölgedeki turşucuları da mağdur etti. Esnafın bu yılki turşu çeşidi sayısında önceki yıla oranla ciddi derecede azalma oldu.

19.08.2014 11:27  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgede geçen mart ayı sonu yaşanan zirai dondan başta fındık ve kivi olmak üzere birçok ürün etkilenirken, dondan dolayı çeşit çeşit turşu kuran işletmelerin çeşitlerinde de azalma oldu. Önceki yıllarda 150'ye yakın çeşit turşu kuran esnafın bu yıl zirai don nedeniyle turşu çeşitleri 45'e kadar düştü.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde kurduğu turşu çeşitleri ile "Vonalı Celal" olarak da bilinen turşucu Celal Öztürk'ün oğlu Hasbi Öztürk, zirai don nedeniyle çeşitlerinde ciddi azalma olduğunu söyledi.

Bu yıl zirai don nedeniyle turşu çeşidinde sorun yaşadıklarını, bu nedenle tezgahlarının boş kaldığını belirten Öztürk, "Daha önceki yıllarda da kuraklık nedeniyle turşu çeşidinde azalmalar meydana gelmişti" dedi.

Turşu kurmak için ürün bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade eden Öztürk, "Yıllardır bu işi yapıyoruz, ilk defa turşu çeşidimiz bu kadar azaldı" diye konuştu.

"Turşu kurmak için ürün bulamıyoruz. Normal şartlarda her yıl en düşük 120 çeşit turşu kuruyorduk ancak bu rakam 40-45'lere kadar düştü" diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu don bizi ciddi şekilde etkiledi. Özellikle ham erik, karayemiş ve kiraz gibi ürünleri bulamıyoruz. Sadece bölgemizde yetişen ürünler yok denecek kadar az. Örneğin kaldirik, melocan ve sakarca... Salatalık çeşidi bulmakta da sorun yaşıyorum. Bunlardan hiç bulamıyoruz. Bu durum haliyle iş yerimdeki reyonlara da yansıdı. Reyonlar büyük ölçüde boş kaldı."

Öztürk, turşu çeşidinin azalması ve ürünlerin az bulunması nedeniyle fiyatların da ciddi oranda artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

Altınordu ilçesinde turşuculuk yapan Hikmet Pala da turşu çeşidinin ilk defa ciddi oranda azaldığını belirterek, "Elimizde geçmiş yıllardan kalan bozulmamış turşular var. Müşterilerimizin özellikle istediği bazı çeşit taleplerini bu şekilde gideriyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirai Don Turşucuları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.


Advertisement