Turunçgil Üreticileri Birliğinde Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

Turunçgil Üreticileri Birliğinde Yeni Dönem

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği dün Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda olağan kongresini gerçekleştirdi.

31.03.2015 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlyas Çömüt hizmet bayrağını tek liste halinde gidilen seçimlerle Hacı İbrahim Seçer'e devretti.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda saat 10:00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğinin olağan kongresine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Belediye eski Başkanı Fadıl  Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, Ziraat Odası Baş-kanı Ali Abacı, Eski Milletvekili İsmail Soylu ile çok sayıda birlik üyesi ve üretici iştirak etti.

Ziraat Yüksek Mühendisi, Birliğin Kurucu ve ilk Başkanı olan Mevlüt Coşkun divan başkanlığına, Nedim Tel ve Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay Divan Üyeliklerine seçildi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ilçedeki narenciye üretiminin genel bir portresini çizdi ve narenciyenin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması yönünde belediye olarak yaptıkları girişimlerden bahsetti.

Belediye Meclisi bünyesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu oluşturduklarını hatırlatan Başkan Toksoy; "Komisyonumuz geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir toplantı tertipleyerek narenciyenin sorunlarını ana başlıklar altında topladı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi arzuladığımız narenciye çalıştayı öncesinde bu ana başlıklar bize önemli bir yol haritası oluşturdu. İlçemizde en önemli eksikliği narenciye alanında bir kooperatifin bulunmamasında görüyoruz. Birliğimizin yaşaması ve yaşatılması, bunun yanı sıra bir Turunçgil Kooperatifi kurarak üreticilerimizin haklarının korunması noktasında biz yerel yönetim olarak üstümüze düşeni yerine getirmeye hazırız." dedi.
Geçmiş yıllara ait faaliyet raporları ve gelir gider hesaplarının okunmasının ardından oylanarak kabul edildi. Yeni aidatın 100 TL olarak belirlenmesine ve Yönetim Kurulunun ücertsiz çalışmasına oy birliği ile karar alındı.
Birlik Başkanı İlyas Çömüt tekrar aday olmayacağını belirtti ve divana verilen tek listeyle seçime gidildi.
Hacı İbrahim Seçer başkanlığında yeni yönetim Çetin Baytar, Hasan Uzun, Muhittin Sade ve Mehmet Duru'dan oluşturuldu.

Denetim Kurulu Üyeliklerine ise; Zafer İlhan, Salih Seyhan ve Necati Türkoğlu seçildiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turunçgil Üreticileri Birliğinde Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme nedeniyle çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement