Turuncu Etkinliğe Keçiören Belediyesi de Destek Verdi - Son Dakika
Yerel

Turuncu Etkinliğe Keçiören Belediyesi de Destek Verdi

Keçiören Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü”nde kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığın arttırılması ve şiddete karşı ortak tavır alınması amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

26.11.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü"nde kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığın arttırılması ve şiddete karşı ortak tavır alınması amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin simgesi turuncu renk önlükler giyen belediye görevlileri, vatandaşlara turuncu kurdele, takıp, mektup ve broşür dağıttılar.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan ve destekleyenlerin turuncu rengi kullanması istenen "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele 16 Günlük Aktivizm Kampanyası" 10 Aralık'ta sona erecek. Bu kapsamda "Tarafınız Belli Olsun" sloganı ile harekete geçen Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kadın Danışma Merkezi'nin kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Kalaba Kent Meydanı'nda gerçekleştirdiği etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Gönüllü Akademisi ve Sistem Jenerasyon Derneği Avrupa Gönüllü Hizmeti üyelerinin de yer aldığı etkinlikte turuncu önlükler giyen katılımcılar, trafik ışıklarında duran araçlara turuncu çiçek, mektup ve broşür dağıttılar. Dağıtılan mektuplarda sorunun sadece kadın sorunu olmadığı, aynı zamanda bir erkek sorunu olduğu ve erkeklerin kadına yönelik şiddet konusunda sessizliklerini bozup, şiddete karşı ortak tavır koymaları istendi. Yoldan geçen vatandaşlara turuncu kurdeleler de takılırken, "Kadına Şiddet Bir İnsanlık Ayıbıdır Sessiz Kalma" pankartı açıldı.

Kadına yönelik şiddetin dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü hatırlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların bu konuya duyarlılığını artırmak ve Keçiören Belediyesi olarak 'şiddete dur' demek amacıyla bir farkındalık çalışması başlattıklarını söyledi. Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına yönelik şiddetle mücadelede başarı sağlamak için toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi gerekir. Biz belediye olarak Aile Eğitim Merkezimiz, Kadın Sığınma Evimiz ve danışma merkezlerimizde kadınlarımıza yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Eşler arası sorunların giderilmesi, aile içi iletişimin sağlanmasında aile bireylerinin bilinçlendirilmesi, boşanma aşamasındaki çiftlere danışmanlık yapılması, eşler arasındaki ilişkinin çocuklara etkisi konusunda ailelerin bilgilendirilmesi ve boşanma sonrası çiftlere bireysel destek sağlanması gibi birçok konuda ailelerimize destek veriyoruz."

Yapılan etkinliğe destek veren Keçiörenliler ise, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sorunlara karşı gösterdiği duyarlılık ve kadınlara yönelik yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı Başkan Ak'a teşekkür ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turuncu Etkinliğe Keçiören Belediyesi de Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement