Tuşba Belediyesi Başkanlığı'ndan Açıklama - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesi Başkanlığı'ndan Açıklama

Van merkez Tuşba Belediyesi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde derenin taşması sonucu yaşanan su baskınları ile “Tuşba’yı sel aldı” başlıklı haber ve sosyal medyada karalama kampanyalarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

30.06.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Tuşba Belediyesi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde derenin taşması sonucu yaşanan su baskınları ile "Tuşba'yı sel aldı" başlıklı haber ve sosyal medyada karalama kampanyalarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Tuşba Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yerel basınımızın güzide gazeteci ve yazarlarını tenzih ederek belirtmek gerekir ki birkaç gazeteci veya internet sitesi kullanıcısının Tuşba Belediye Başlanlığı'nı karalama kampanyası başlatarak yerel basında bu yönde gündem oluşturma çabası bizleri derinden üzmüştür. Bir tek vatandaşımızın dahi bu haberlere kanarak kurumumuz hakkında aldatılması vicdanlarımızı zedelediğinden iş bu basın açıklamasının yapılması zarureti hasıl olmuştur. Tuşba Belediye Başkanlığı, kurulduğu günden bu güne kadar özgür basını savunan, yerelde hizmet veren tüm basın mensuplarını kucaklayan ve kendilerine kapılarını sonuna kadar açan, eylemleri ve hizmetlerini şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm basınla paylaşan bir belediye olmuştur ve bu anlayış böylece devam edecektir. Önceki basın açıklamamız kullanılmak sureti ile durumun çarpıtılarak vatandaşa olumsuz lanse edilmesi ve bunun sosyal medya da kullanılarak birçok yerde hakareti aşan cümlelerle servis edilmesi yanlış bir tutumdur. Tüm bunlara ilişkin hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

"YAYINLANAN HABER NETİCESİNDE VATANDAŞLARIMIZ İŞ MAKİNELERİMİZE SALDIRMALARINA SEBEP OLMUŞ, BİR OPERATÖRÜMÜZ DARP EDİLMİŞTİR"

"Tuşba'yı sel aldı" başlıklı haberin yerel basında çokça servis edilmesi üzerine tekzip mahiyetinde yazılı bir basın açıklaması taraflarınca yapıldığı belirtilen açıklamada, "Kelime anlamı da incelendiğinde, söz konusu basın açıklamasının hakkımızda yapılan yanlış ve asılsız haberi düzeltmek adına konuya ilişkin doğru bilgilerin paylaşıldığı bu metin bir tekziptir. Kurumumuz, haberi kimin yaptığı veya niçin yaptığı ile ilgilenmemekle birlikte içeriği ve vatandaş nezdinde uyandırdığı etki ve meslek etiği ile alakadardır. Söz konusu haberin yayınlandığı esnada iş makinelerimiz mahallelerimizde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacı ile çalışmakta idi. Yayınlanan haber neticesinde vatandaşlarımızı belediyeye karşı ayaklandırarak iş makinelerimize saldırmalarına sebep olmuştur. İş makinelerimiz hasar görmüş ve bir operatörümüz darp edilmiştir. Biz bu haberlerin vatandaşların üzerinde kurduğu baskıya binaen açıklama yapmıştık. Haber kaynağının doğruluğu, haberi yapanda her zaman tam olarak bilinmez. Ancak haber kaynağının da mevcut olması ve meslek etiği çerçevesinde haberin servis edilmesi basın mevzuatı dikkate alındığında hukuka uygunluk şartlarıdır. "Vatandaş diyor" dedikten sonra kişisel görüşlerin yazılması, iki ilçe arasında sınır olan derenin sadece Tuşba'da taşması diğer ilçede taşmaması, Tuşba'da yer almayan Yalı Mahallesinde olan taşkının Tuşba'da gösterilmesi, haber yazarken asgari araştırmanın dahi yapılmamış olması, söz konusu taşkının mesuliyetinin hukuk dünyası açısından hangi kurumun üzerinde olduğunun bilinmemesi ve son olarak da Belediye Başkanı hedef seçilerek iftira sureti ile hakaret kabul edilecek yorumların yapılması yazıyı haber olmaktan çıkarmış ve tekzip gerekmiştir. Yeniden açıklamak gerekirse: sel sularının ana arterlerdeki görev ve sorumluluğu pozitif hukukumuz gereği Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı olan Van Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'ne (VASKİ) aittir. Hal böyle iken asgari araştırmayı yapan herkes söz konusu olaya ilişkin Belediye Başkanlığımızın bu konuda en ufak yükümlülüğünün dahi bulunmadığı gerçeğini kavrayacaktır" denildi.

Her gece lüks otellerde iftar açma iddiası tamamen asılsız ve yalan olduğu belirtilen açıklamada, "Ramazan ayının 24. günü olan bugüne kadar Sayın Belediye Başkanımız ve diğer idarecilerimiz 23 iftardan sadece birini Van Valiliğinin daveti üzerine otelde açmış, kalan tüm günlerde iftar Tuşba Belediye Başkanlığının insanlarımız için hizmet verdiği iftar çadırında açılmıştır. Bu husus sosyal medya hesaplarımızdan ve kurumumuz yayın akışından açıkça anlaşılmaktadır. Hal böyle iken haber kaynağı olmadan dolayısı ile yazanının kendi görüşlerini ihtiva eden, halkı kin ve nefrete tahrik eden bu ve benzeri yazı ve kampanyaların yapılmaması için tarafımızca yeniden açıklama yapılmıştır. Basın açıklamamızda yer alan genel ifadeler sonradan çarpıtılarak bunun üzerinden yeniden karalama kampanya yürütülmüştür. Haberi yapan veya servis edenlerin başta olmak üzere hiç kimseyi hedef almadan bazı basın mensuplarının terör yanlı haberlerine kimsenin itibar etmemesi istenmiştir. Bu açıklama sonradan güya "basın mensuplarımızın ülkemizde hukuk kuralları ile terör örgütü kabul edilmiş suç örgütlerinin üyeleri olduğunu ve bu örgütler lehine faaliyet yürüttüğü" manası ile kullanılmış gibi lanse edilmiştir. Kurumumuz adına yapılan basın açıklamasında terör yanlı ifadesi asılsız, art niyetli bir takım işlemlerle yıldırma ve korkutma amaçlı her türlü eylem anlamında kullanılmıştır. Burada bir kavram kargaşası söz konusu dahi değildir. Nitekim trafik terörü de bu mana ile kullanılır. Fakat araştırmacı kişilikten uzak bir takım kişiler bunu da bir karalama kampanyasına dönüştürmüşlerdir. Gerçi kendi hak ve ödevlerinden dahi yoksun olan kişilerden Belediyecilik mevzuatını araştırması da beklenemez. Çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız ve herkesçe takdir edildiğimiz bu günlerde birkaç şahsın bu şekilde art niyetli faaliyetleri haklı sitemimizin sebebi olmuştur. Aksi bir bakış açısı yanlış olur. Tuşba Belediyesi'nin basına yönelik olumlu tutumu yukarıda izah edilmiş olup vicdan sahibi herkesçe takdir edilmektedir. Basın araçları ile hakaret, iftira, halkı kin ve nefrete tahrik teşkil edecek eylem ve söylemler içerisinde davranış sergilemiş şahısların Bağımsız Yargı huzurunda yargılanarak cezalandırılması ve tazminata mahküm edilmesi hususunda yasal işlemler başlatılmıştır. Belediyemiz sadece Van'da değil bölgede yükselen bir değerdir. Kanun kapsamında her türlü sorumluluğumuzu yerine getirip yine hukuki tüm haklarımızı kullanarak vatandaşlarımıza en üstün hizmeti verme anlayışı içerisinde bugüne kadar geldik ve bu anlayış bundan sonra da devam edecektir. Yıldırma politikaları ve karalama kampanyaları ile bu tür girişimlerde bulunanlara insanlarımız prim vermemektedir ve bu yaklaşıma millet nezdinde itibar edilmemektedir. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm basınımıza vatandaşlarımıza hizmet kapımızın sonuna kadar açık olduğunu belirterek herkese hayırlı günler dileriz" ifadelerine yer verildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesi Başkanlığı'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement