Tuşba Belediyesi'nden Karla Mücadele Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesi'nden Karla Mücadele Seferberliği

Tuşba Belediyesi\'nden Karla Mücadele Seferberliği

Van merkez Tuşba Belediyesi ilk karın yağdığı günden bugüne kadar, kar yağışının durmasıyla birlikte Sanayi Sitesi, TOKİ’ler ve Marangozlar sitesi sokaklarında biriken karları greyder ve kepçelerle bir araya topladıktan sonra kamyonlara yükleyerek site dışına taşıyor.

13.01.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Tuşba Belediyesi ilk karın yağdığı günden bugüne kadar, kar yağışının durmasıyla birlikte Sanayi Sitesi, TOKİ'ler ve Marangozlar sitesi sokaklarında biriken karları greyder ve kepçelerle bir araya topladıktan sonra kamyonlara yükleyerek site dışına taşıyor.

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, etkili olan yoğun kar yağışının ardından ilçe genelinde kar ve buz ile mücadele çalışmalarına 24 saat aralıksız devam ediyor. Vatandaşların günlük hayatlarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için caddelerdeki yaya kaldırımlarında da kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçe sınırlarında yer alan Sanayi Sitesi, Marangozlar Sitesi ve TOKİ'lerde esnafın ve Tuşbalıların rahat bir ortamda iş yapabilmeleri için site içindeki yol ve kaldırımlarda biriken karı greyder ve kepçelerle bir araya topladıktan sonra kamyonlara yükleyerek, site dışına vahşi çöp depolama alanına taşıyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürebilmeleri için yol kenarına park eden araç sahiplerinin, temizlik işleri bitinceye kadar araçlarını bulundukları yerden kaldırmaları konusunda uyardı.

Sanayi Sitesi'nde yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba'ya ilk kar yağışından bugüne kadar belediye olarak kar yağışının durmasının ardından ilçe genelinde kar temizleme çalışmalarına sonuna gelindiğini söyledi. Ekiplerin, kar yağışının durmasıyla birlikte geceli gündüzlü çalışarak ilk etapta okul ile kamu kurum ve kuruluşlarında kar temizliğini yaptıklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, "Kar yağışının durmasıyla birlikte oto sanayi sitesi, marangozlar sanayi sitesi ve TOKİ sakinlerimizin rahat ve kardan temizlenmiş bir ortamda çalışmaları için Fen İşleri Müdürlüğümüzün ekipleri, greyder ve kepçelerle topladıkları tonlarca karı kamyonlarla site dışına vahşi çöp depolama alanlarına taşıyor. Sanayi esnafımızın rahat çalışmaları için çok zahmetli, külfetli olan bu çalışmayı yapıyoruz. Kapanan yolları açık tutmak için bütün şoför arkadaşlarımız, operatörlerimiz, mühendislerimiz sahadalar. Belediye, olarak vatandaşımızın beyaz kabus olarak gördüğü karı hayatlarında bir rahmet olduğu gayreti içerisindeyiz. Bir belediye başkanı olarak halkımıza en iyi şekilde günlük hayatta ikame etmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizden biridir. İlk günden bugüne kadar kapalı hiçbir yolumuz olmamıştır" dedi.

Ayrıca konu ile ilgili açıklamalarda bulunan sanayi sitesi esnaflarından Osman Çoban; "Tuşba Belediyesinden Allah razı olsun. Gerçekten hizmet olarak çöplerin vaktinde kaldırılması akşamları ve artı bu kar ekibi yani bu temizlik bizi mutlu etti. Biz kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyorduk ama bu konuda hizmetinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun başkan dahil olmak kaydı ile destek hizmetlerinden dolayı Tuşba Belediyesine teşekkür ediyoruz. Ayrıca müdürü olsun ve başkanımız da olsun görüşmemizi sağlayabiliyoruz. Bu konuda memnunuz. İletişim konusunda da Tuşba Belediyesi'nde ulaşmak istediğimiz de istediğimiz anda ulaşabiliyoruz" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesi'nden Karla Mücadele Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement