Tuşba Belediyesi'nden Öğrencilere Kurs Desteği - Son Dakika
Güncel

Tuşba Belediyesi'nden Öğrencilere Kurs Desteği

Tuşba Belediyesi "Eğitime Tam Destek Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik eğitim kursları düzenliyor.

27.01.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuşba Belediyesi "Eğitime Tam Destek Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik eğitim kursları düzenliyor.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yarıyıl tatili boyunca öğrencilere eğitim kursları düzenleyerek öğrencilerin eğitimine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Uzun kış gecelerinde öğrencilere kitap okumaları için yaklaşık 10 bin kitap dağıttıklarını hatırlatan Özgökçe, bunun dışında açtıkları eğitim kurslarına orta ve lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Özgökçe, "Elbette öğrencilerimiz tatilde öncelikle dinleneceklerdir. Konu tekrarı yapacak, eksik hissettikleri konuları tamamlamak hatta yeni konulara çalışmak, bol bol kitap okumak her öğrencinin yapacakları programda yer alacaktır. Gençlik, bir ülkenin en dinamik yapısı olmakla birlikte, bir milletinde geleceğidir. Ayrıca gençlik dönemi bir insanın en zor ve en problemli zaman dilimini oluşturur. İnsanın kendisini, çevresini, dünyayı sorgulamaya başladığı bu dönemlerde her türlü fikir akımına açık olmakla beraber, geleceğinin temellerini de bu dönemde atmaktadır. Hayat okulunun müfredatı, okul hayatından daha kapsamlıdır. Okul hayatı bitince hayat okulu başlar. Onun için hayat okulunda en çok gerekli bilgiler ve tecrübeler, okul hayatı döneminde kazanılmalıdır" diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ise, projeyle, gönüllü olarak öğrencilerin eksik konularını tamamlama, ders çalışma, kitap okuma gibi birçok alanda kültür ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirmesini sağladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kurslar hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezimizde gerçekleştiriyor. Projemizin amacı ilçemizdeki pek çok öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda yapılmaktadır. Evlerinden rahat çalışma ortamı bulamayan özellikle TEOG ve LGS'ye hazırlanan öğrenciler ile karnelerindeki düşük notları düzeltmek isteyenlere deneyimli eğitmenlerimiz eşliğinde ders çalışma ortamı sağlamak ve bu bağlamda akademik başarılarını artırmak ve eğitimlerine önemli bir katkıda bulunulacaktır. Toplumumuzda yaygınlaştırılmaya çalışılan özellikle tembel ve asi bir nesil yetiştirmek isteyenlerin aksine kötü alışkanlıklardan öğrencilerin uzak tutulması yani yarıyıl tatilini kahvehane, internet kafe, sokak ve televizyon başında zaman geçirmelerini engellemek, aile ve topluma daha faydalı bir nesil yetiştirmek bizim asıl hedefimizdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuşba Belediyesi'nden Öğrencilere Kurs Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement