Tuşba Belediyesi'nden Yamaç Paraşütü Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesi'nden Yamaç Paraşütü Gösterisi

Tuşba Belediyesi\'nden Yamaç Paraşütü Gösterisi

Van merkez Tuşba Belediye Başkanlığı ile Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanlığı tarafından yamaç paraşütü gösterisi düzenledi.

27.09.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Tuşba Belediye Başkanlığı ile Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanlığı tarafından yamaç paraşütü gösterisi düzenledi.

Tuşba ilçesine bağlı Dağönü (İrini) Mahallesi'nde yamaç paraşütü pilotları, 2400 Rakımlı Gören Dağı'ndan Van Gölü sahiline uçuş gerçekleştirdi. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve çok sayıda köylüler tarafından ilgiyle izlenen gösteri yaklaşık 3 saat sürdü. Konu hakkında basın mensuplarına bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba şehri hem eko turizmi ile hem de diğer bütün turizm çeşitleri ile inanıyoruz ki gelecekte inşallah Van'ın ve Türkiye'nin yükselen değerleri olacağını söyledi. Şu anda bulundukları mevkinin Dağönü (İrini) mahallesi olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, "Yamaç paraşütçü arkadaşların yaklaşık 2400 metre yükseklikteki Gören Dağı'nda bulunduklarını, buradan da Van Gölü'ne doğru uçacaklarını söyledi. Türkiye ve bütün dünya yamaç paraşütü yapan ve bu sporu seven spor severlerin buradan muhakkak uçması gereken bir nokta olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, "Özellikle Van denizi kıyısında insanlarımıza doğamızı, bu güzel cennet vatanımızı tanıta bilmek adına bugün Tuşba belediyesi olarak bu etkinliği düzenliyoruz. Yamaç paraşüt yeri olan yaklaşık 7 kilometrelik mesafedeki yolu belediye olarak yaptık. İnşallah bundan sonra gelecek tüm misafirlerimizi, spor severleri Dağönü'ne bekliyoruz. Dağönü mahallesinde insanlarımızın yöre insanımızın en güzel özelliği önce bu alanda güzel bir Van kahvaltı yapmak. Van kahvaltısından sonra öğlenin bu güzel saatlerinde Van Gölü'nün üzerinde, ne Fethiyede ne de başka bir yerde göremeyecekleri çok güzel manzarayla inşallah yamaç paraşütünün yeni adresi olarak. Yukarıda paraşütçü arkadaşlarımız ve sizlerle birlikte gördük ki orada çok muazzam bir manzara var. Şu anda bulunduğumuz alan Van Gölü'nün üzeri ve Van Gölü'nün boyun kısmı. Bu alanda da inanıyoruz ki gelecekte yamaç paraşütü birlikte hem yaz, hem kış yapılabilmekte. Bu sporu yaz ve kışın yapabilmek içinde yolumuzu inşallah sürekli açık tutacağız. Sporcularımız dağa çıktığı andan itibaren orada yamaç paraşütünü gerçekleştirdikleri gibi hem de ileride inşallah yeni bir kayak merkezi alanı olarak da burayı düşünüyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız da devam edecek. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte şu kararı aldık. İnşallah yamaç paraşütü gösterisini festival havası içerisinde yapacağız. Burası inşallah havzanın değil, tüm Türkiye'de ve dünyanın 4 bir tarafından yamaç paraşütü yapacak olan kardeşimizi kesinlikle Dağönü'ne bekliyoruz" dedi.

Buraya gelen sporcular muhakkak en az 1-2 uçuş yapmalarını tavsiye eden Başkan Özgökçe, "Şuanda sporcularımız tekrar tekrar bu güzel mekanda bu güzel alanda uçmanın heyecanı içerisine. Türk Hava Kurumu burada bir eğitim yapıp Van ve bu bölgede yamaç paraşütü yapacak olan kardeşlerimize bu eğitimi Tuşba belediyesi bünyesinde yapmaya hazırız. Çünkü insanlarımız kuşlar gibi. Biliyorsunuz atalarımız bunu daha önceden yaptılar. Gazanfer Ahmet Çelebi Galata Kulesi'nden ta Üsküdar'a kadar yaklaşık 6 kilometre boğazı geçerek karşıya uçtu. Tabi biz şuna inanıyoruz uçmak insanoğlu için kuşlar gibi. Uçmak bu güzel coğrafyada özgür olarak kendisini hissede bilmek. Gerçekten insanoğlunun özünde olan bir şeydir. Bizler inanıyoruz ki bu güzel mekanı yeni bir uçuş alanı olarak ve değerlendirecek şekilde hazırlayıp bütün Türkiye'yi buraya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yamaç paraşütü pilotlarından Sibel Tırpancı, dört yıldır Van'da olduğunu ve bu işle uğraştığını ifade ederek, "Ama geçmişte tepeye böyle güzel yollarımız olmadığı için zirveye çıkmakta çok zorlanıyorduk. Şimdi yolumuz oturdu. Bugün de başkanımız geldi eksikler de gördü. Bunlar tamamlanacak. Şu manzara yani Fethiye'deki ölüdenizden, Babadağ'dan hiçbir farkı yok. Çünkü buradan uçabilirsiniz ve inip aşağıda yüzebilirsiniz. Biz bunu yaptık çok ve güzel oldu. Benim amacım festivallerde düzenlensin. Yani bunu çok istiyorum. Çünkü Van'ın doğası çok güzel bir yer. Ama dışarıda böyle tanınmıyor. Daha çok böyle olumsuz haberlerle tanıtıldığı için Van'ın bu kadar güzel olduğunu insanlar bilmiyorlar. Van'a gelip de şaşıran o kadar çok insan tanıdım ki, o yüzden bu güzelliklerimizi tanıtmamız lazım. Daha çok insanı Van'a çekmemiz lazım. İnşallah gelecekte yamaç paraşütü festivalleri düzenlersek Van'ın tanıtımı için çok önemli bir olay olacaktır" dedi.

Programın sonunda THK Van Şube Müdürü Vahdettin Dicle, katkılarından dolayı Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye plaket verdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesi'nden Yamaç Paraşütü Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement