Tuşba Belediyesi, Tse ile Asansör Muayene İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesi, Tse ile Asansör Muayene İşbirliği Protokolü İmzaladı

Tuşba Belediyesi, Tse ile Asansör Muayene İşbirliği Protokolü İmzaladı

Van merkez Tuşba Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Muayene ve Gözetim Merkezi ile ilçe sınırları içerisinde yer alan apartman ve site asansörlerin bakım ve kontrolünü yapacak ‘Asansör ve Muayene İşbirliği Protokolü’ imzaladı.

26.09.2014 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Tuşba Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Muayene ve Gözetim Merkezi ile ilçe sınırları içerisinde yer alan apartman ve site asansörlerin bakım ve kontrolünü yapacak 'Asansör ve Muayene İşbirliği Protokolü' imzaladı.

Yaşanan asansör kazalarını sıfıra indirilmesini amaçlayan protokol gereği Tuşba sınırları içerisinde bulunan apartman ve site asansörlerinin bakım ve kontrolü TSE uzmanları tarafından yapılacak. Özellikle son günlerde, biri Van'da olmak üzere yaşanan asansör kazalarının benzerinin Tuşba ilçesi sınırları içerisinde yaşanmaması için şimdiden tedbir alan Tuşba Belediyesi, imzaladığı protokolle insana yönelik güvenlik gerektiren bir iş yapıldığının bilinciyle bakım ve onarım işini TSE uzmanlarına yaptıracak.

İnsanlarının can güvenliği bina içerisindeki asansörlerden başladığını hatırlatan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, asansör güvenliği önemli bir konu olduğunu, bakım ve kontrolünün de titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Özgökçe, "Bu noktadan bakınca TSE tarafından, Turkak onaylı A Tipi akreditasyon işlemin yapılması güven vermektedir. Bundan böyle bölgemizdeki asansör bakım ve kontrolü TSE tarafından yapılacaktır" dedi.

Son günlerde biri Van'da olmak üzere yaşanan asansör kazalarının Tuşba ilçesi sınırlarından yaşanmaması için şimdiden tedbir almaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, "Bu çalışmalarla Tuşba Belediyesi sınırlarında bulunan tüm asansörlü konutlar kontrol edilerek vatandaşların can kaybı yaşamamaları, sağlıklı ve refah içinde yaşamaları hedeflenmektedir. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde bir asansör faciasında 10 vatandaşımız vefat etti. İlimizde de bir doktor kardeşimiz asansör kazasında vefat etti. Aynı durumun Tuşba ilçemizde de yaşanmaması için böyle bir çalışma yapıyoruz. İnşallah bu çalışmamızla vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde asansör kullanmalarını sağlayacağız. Bunun için bu alanda bizlerle birlikte çalışacak olan TSE Yönetimi ne teşekkür ediyorum. Bu bağlamda asansörlerin yapıya uygunluğundan, periyodik bakımlarına kadar kontrollerimizi yapacağız. Uygun olmayan yerlerde gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. En ufak ihmalsizliği göz ardı etmeyeceğiz. Sonuçta vatandaşlarımızın can güvenliği söz konusudur" ifadelerini kullandı.

Türk Standartları Enstitüsü Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanı Topel Gül ise, Türkiye genelinde 20 temsilcilik ve 500 firma ile çalıştıklarını söyledi. TSE'nin dünyada bir marka olduğunu ifade eden Gül, Türkiye'deki asansör muayene ve kontrolünün yüzde 70'inin yapmalarına rağmen hedeflerinin daha büyük olduğunu ifade etti. Gül, "Geçenlerde kontrol ve muayenesini yaptığımız asansörlerin yüzde 80'inin de olumsuz sonuç çıktı. Bunlara kırmızı etiket yapıştırdık. Can ve mal güvenliği açısında bugün araçlarımızın nasıl yılık muayenesini yapıyorsak asansörlerimizde periyodik olarak her yıl kontrollerini yaptırmak zorundayız" dedi.

Tuşba sınırları içerisinde bulunan apartman ve sitelerin bir envanterini çıkaracaklarını da ifade eden Gül, onların muayenelerini yapıp uygunsuz çıkanı kırmızı etiket vuracaklarını söyledi. Gül, "Elinde bir çanta alıp, yeri olmayan ve sigortalı eleman çalıştırmayan bakım firmaları var. Bizden yeterlilik belgesi almayan hiçbir firmaya bakım yaptırmıyoruz. İstanbul'da yaşanan asansör kazasında aşırı yük taşımaktan değil, kurum hatasından kaynaklandı. Asansörü kuran ayrı ve kontrolünü yapan ayrı olmaz. Ayrıca asansörünün muayenesini yaptırmak istemeyen yöneticilerden de imza alıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile Türk Standartları Enstitüsü Muayene Gözetim Merkezi Başkanı Topel karşılıklı olarak protokolü imzaladılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesi, Tse ile Asansör Muayene İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement