TÜSİAD Başkanı: Hükümet Kurulmalı, Doğrular için Sesimizi Kısmayacağız - Son Dakika
Ekonomi

TÜSİAD Başkanı: Hükümet Kurulmalı, Doğrular için Sesimizi Kısmayacağız

Cansen Symes, "Bir an önce hükümet kurulmalı ve ekonomik reformlara geçilmeli, büyüme hızlanmalı" dedi ve doğruları söylemek konusunda seslerini kısmayacaklarını söyledi.

12.07.2015 11:18  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, CNN Türk kanalında gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Cansen Başaran Symes, siyasilere bir an önce hükümet kurulmalı çağrısı yaptı. TÜSİAD Başkanı, "Bir an önce ekonomik reformlara geçilmeli, büyüme hızlanmalı, bu yüzden vakit kaybedilmemeli" dedi ve kurum olarak doğruları söylemek konusunda seslerini kısmayacaklarını belirtti.

"VAKİT KAYBETMEYELİM"

İş dünyası olarak bir an önce hükümetin kurulması gerektiğine işaret eden Başaran, "Biz seçimlerin ardından, hemen anakaraya gittik. Tüm siyasi partiler sivil toplumun, iş dünyasını görüşünü alma konusunda son derece duyarlılar. Biz hükümetin şekline içeriğinde kimlerin olacağından çok kapsamına, gücüne bakıyoruz. İki büyük parti matematiksel olarak da desteklenen bir şekilde, doğal olarak daha güçlü olur. Bu hükümetin hakikaten çok temel noktalarda Türkiye'nin yatırım ortamını açacağı, kaliteli büyümeyi destekleyecek bir hükümet olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz birlikte çalışmak için heyecanlıyız, o yüzden de biz hep diyoruz, vakit kaybetmeyelim, hemen hükümet kuralım" dedi.

"SESİMİZİ KISMAYACAĞIZ"

Başaran, bugüne kadar doğruları söylediklerini, bundan sonra da devam edeceklerini de sözlerine ekledi ve şöyle dedi:

"Şu anda biz yeni yönetim kurulu olarak, tüm emeğimizi Türkiye için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünerek hareket etmeyi hedefliyoruz. İş yaparak konuşalım, işlerimizle gündeme gelelim diyorum. sivil toplum iş dünyası siyasilerle birlikte çalışırsak daha iyi işlere imza atarız. Tek başımıza bizim yaptığımız işin bir yararı olmak. Sesimizi de doğru bildiğimiz şeylerde kısmayacağız. Doğruyu söylemek bir sorumluluktur, bence cesaret değildir"

KARNE VERECEK

TÜSİAD Başkanı, 2016 yılının TÜSİAD'ın kuruluşunun 45. Yılı olacağını, bu yüzden de 45 yılda iş dünyasının hedefleriyle gerçekleştirilenleri kıyaslayacak bir Türkiye karnesi çıkarmayı umut ettiklerini ifade etti.

"2016 BİZİM YILIMIZ VE..."

Başaran, "TÜSİAD kurulduğundan bu yana önemli hedefleri var. Rekabetçi bir iş dünyası, hukuk devleti gibi. Bu amaçla çalışan bir grup, örneklerini en iyilerinden alıyor. Çıtayı yukarıya koyduğunuz zaman, hep orayla hareket ettiğiniz zaman eleştirisel durumlar var. Türkiye'de hep önemli araştırmalar yapıp, boşa hiç konuşmuyoruz. 2016 yılı TÜSİAD'ın 45. yılı. Bu yılda Türkiye'de neler olmuş, neler yaşanmış, bunların hepsini gündeme getirebilmeyi umut ediyoruz. TÜSİAD bir çok çalışmanın içinde yer almış bir üyesi olmakla birlikte, başkanlık koltuğuna oturunca, ne kadar doğru şeyler söylemişiz diye düşünüyorum, keşke siyasi olarak da karşılık bulsaydı."

TÜSİAD'A ELEŞTİRİLER

TÜSİAD Başkanı, siyasilerden gelen sert eleştirilere yönelik, "TÜSİAD çok önemli bir demokrasi içinde, iş dünyası için yeni gündemler yaratarak, iş dünyası için çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ankaraya ne zaman gitsek bu konuda takdir alıyoruz. Bazen eleştiriler oluyor, bazen başkanlarını rencide eden maalesef sözler de oluyor. Bu durumu zamanla aşacağımızı inanıyorum" dedi.

"KOALİSYONDAN UMUTLUYUZ"

Biz koalisyon için umutluyuz. Erken seçim tartışmaları için çok erken değil mi? Bizim Ankara izlenimlerimize geri dönersek, siyasi parti liderlerimiz kırmızıçizgilerini seçimden sonra da doğal olarak tekrarlıyorlar. Kırmızıçizgiler ortak paydada bir hükümet kurmak için aşılmayacak kadar sert değil. Koalisyondan korkmak gibi bir şeyi düşünemiyorum. Koalisyonlardan çok güzel işler çıkabilir. Koalisyona da biz bu şekilde bakıyoruz. Ortak paydalarda anlaşılmış ama bu partilerin ortak paydalarından çok Türkiye'nin ortak paydalarında olmalı.

"İŞ DÜNYASI PROGRAMA BAKAR"

Başaran, "Programların Türkiye'ye faydası olacak, vakit geçirmeyecek bir program önemlidir. Erken seçime doğru giderse, büyümede yüzde 3'lerde tıkandık. Genç nüfusumuz var, bugünkü işsizlik oranı yüzde 5'lik büyümeye tekabül ediyor. Bu yüzden yüzde 3'lük büyüme Türkiye'yi sıkıntıya sokar. Yapısal reformlarda eğitime odaklanmamız lazım" dedi.

"ERTELEMEK ÇÖZÜM GETİRMEZ"

Yunanistan ile ilgili de yorum yapan TÜSİAD Başkanı, Yunanistan uzun zamandır ertelediği reformları yapmadığı için şu anda daha acı bir reçeteyle karşı karşıya, ertelemek hiçbir zaman çözüm getirmek, sorunlara bir an önce çözüm getirmek gerekir" diye devam etti.

TÜSİAD Başkanı: Hükümet Kurulmalı, Doğrular için Sesimizi Kısmayacağız

Son Dakika Ekonomi TÜSİAD Başkanı: Hükümet Kurulmalı, Doğrular için Sesimizi Kısmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • vatan: hırsız akp defol 5 9 Yanıtla
  • kamil: siz kendi isinize bakin yada siyaset yapin usandik bunlarin beyanatlarindan üst perdeden konuşmalarından 9 3 Yanıtla
  • Bombacı: Burun kaf dagında Ak partı tekrar iktidar oldugunda kaçacak delik arıcaksınız 9 3 Yanıtla
  • barko: akp nin yandası tusiad.ülkeyi soyanlar akp ve tüsiad 0 9 Yanıtla
  • Nişrin: Bu kadın türkiyenin sahibiymiş gibi havalı konuşyo!! 6 3 Yanıtla
  • Reis: Hadi ordan İsrail uşakları tüsiad 8 0 Yanıtla
  • AKP MHP: Tüsiad değil ihanetsad 7 0 Yanıtla
  • N. : AKaP nin gidişi:) 1 3 Yanıtla
  • H: Tabi zengin daha zengin olsun ben fakirin hiç zengin oldugunu görmedim hem daha fakirleşti ahh canım ülkem 3 0 Yanıtla
  • atilla: Tüsiad adını değiştirmeli israilad olmalı 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement