Tüsiad'ın "Stem Zirvesi" 22 Ekim'de İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad'ın "Stem Zirvesi" 22 Ekim'de İstanbul'da Yapılacak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen "STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Zirvesi" 22 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

15.10.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen "STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Zirvesi" 22 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, STEM eğitiminin önemini ve STEM iş gücüne duyulan ihtiyacı vurgulamak amacıyla 22 Ekim Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonu'nda düzenlenen zirve, Samsung ana sponsorluğunda Kibar Holding, Koç Holding ve Siemens sponsorluklarıyla ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın destekleriyle yapılacak.

Zirvenin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu, Bilgi-İletişim Teknolojileri ve İnovasyon Komisyonu Başkanı Esin Güral Argat yapacak. Zirveye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımı bekleniyor.

Zirvede NASA Eğitim Dairesi Eski Başkanı ve Astronotu Leland Melvin, The Economist Dergisi tarafından "Bay Yaratıcılık" ve "Seri İnovasyoncu" olarak adlandırılan John Kao ve Samsung Electronics Yönetim Danışmanı Yoon-Woo Lee ana tema konuşmacıları olarak yer alacak.

CNN Türk Program Yapımcısı ve Sunucusu Cüneyt Özdemir'in moderatörlüğünde düzenlenecek oturumlardan ilki olan "Geleceğin Dünyasına Hazır Nesiller" başlıklı oturumda, STEM alanında düzenlenen uluslararası yarışmalarda ödül kazanan gençlerin ve eğitim politika analistlerinin katılımları ile STEM eğitimi ve kariyerlerine ilgiyi artırma konusunda yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.

"Üniversitelerin STEM Eğitimindeki Rolü, İhtiyaçlar ve Beklentiler" başlıklı ikinci oturumda ise üniversitelerin rektörleri tarafından STEM eğitiminin Türkiye'nin yenilikçilik kapasitesi açısından rolü, üniversite sanayi iş birliği ve geleceğe yönelik iyileştirme önerileri tartışılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad'ın 'Stem Zirvesi' 22 Ekim'de İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement