Tüsiad'ın Yeni Başkanı Cansen Başaran-Symes Oldu - Son Dakika
Güncel

Tüsiad'ın Yeni Başkanı Cansen Başaran-Symes Oldu

Tüsiad'ın 45. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, Cansen Başaran-Symes'in sunduğu yönetim kurulu listesi seçildi.

22.01.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüsiad'ın 45. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, Cansen Başaran-Symes'in sunduğu yönetim kurulu listesi seçildi. Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran-Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra TÜSİAD'ın üçüncü kadın başkanı oldu.

Tuncay Özilhan'ın Başkanlığındaki TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) listesinde, Başkan Yardımcıları olarak Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Nazlı Boyner, Ömer Aras ve Ahmet Agah Uğur yer alıyor.

TÜSİAD'ın 45. Olağan Genel Kurulu, Four Seasons Hotel düzenlendi. Genel Kurul'da düzenlenen seçimlerde Cansen Başaran-Symes'ın sunduğu liste kabul edildi. Cansen Başaran-Symes'in listesinde, BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Metin Akman, Balorman Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Balkır, Boydak Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Gürallar Yönetim Kurulu Başkanvekili Esin Güral Argat, Organik Kimya Genel Müdürü Simone Kaslowski, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç, FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Sabancı Holding- Kordsa Global Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nurettin Pekarun, Enka İnşaat Genel Müdürü Agah Mehmet Tara ve Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Şükrü Ünlütürk yer alıyor.

"İŞİMİZ ZOR"

Cansen Başaran Symes, oylama sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Başaran Symes, toplantının ardına yönetim kuruluyla bir araya gelerek görev bölümünü yapacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Süreçte bana destek olan tüm üyelere, kimi telefonlar aradıysam, saat kaç olursa olsun, kime mail attıysam, kimden randevu istediysem çok seri halde oldu. Bu yönetim kurulunu oluşturuken müthiş bir güç aldım. Bütün arkdaaşlarım destek oldu, ne istediysem yaptılar. Bence şahane bir yönetim kurulu ortaya çıktı. Sizlerde bunu oylarınızla desteklediniz.  Müthiş bir nerjimiz var. Sizlerden ricam bu yönetim kurulunun enerjisini sizlerde destekleyin. Haluk'u (Dinçer) dinlerken yeni döneme çok uzun bir liste verdi. İşimiz zor. Sadece aslında TÜSİAD  değil, iş dünyasında 34 sene emek vermiş bir arkadaşınız olarak dünyada iş dünyasının işi zor. Bu TÜSİAD'a ve Türkiye'ye özel bir şey değil. Böyle dünyanın zor bir döneminde hep birlikte, TÜSİAD üyelerinin bilgisini en iyi harmanlayarak iş yapamaya çalışacağız. Onun için katkılarınız çok önemli."

YİK

TÜSİAD Genel Kurul toplantısına Tuncay Özilhan'ın sunduğu TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listeside; Başkan Tuncay Özilhan, Başkan Yardımcısı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başkan Yardımcısı Ümit Nazlı Boyner, Başkan Yardımcısı Ömer Aras, Başkan Yardımcısı Ahmet Agah Uğur, Başkan Sekreter Yavuz Canevi ve Sekreter Zekeriya Yıldırım yer alıyor.

CANSEN BAŞARAN-SYMES KİMDİR?

Cansen Başaran-Symes, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 2013 yılının Nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Cansen Başaran-Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra TÜSİAD'ın üçüncü kadın başkanı oldu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüsiad'ın Yeni Başkanı Cansen Başaran-Symes Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence Eden Şüpheli Gözaltına Alındı
    12:49 İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence Eden Şüpheli Gözaltına Alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan bir görüntü üzerine harekete geçerek, kediye işkence ettiği iddia edilen şüpheliyi gözaltına aldı. Kedinin sağlık durumu iyi olduğu belirlenirken, şüpheli adliyeye sevk edildi.

  • Hasankeyf'te yiyecek arayan kurdun görüntüleri ortaya çıktı
    12:49 Hasankeyf'te yiyecek arayan kurdun görüntüleri ortaya çıktı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bir kişi, aracıyla seyir halindeyken üzüm bağında yiyecek arayan bir kurdun görüntülerini çekti. Kurt, ıslık çalınca ormanlık alana doğru kaçtı.

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek
    12:43 Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in gücünü inovasyondan alan kalkınma stratejisine bağlı kalacağını ve bilimsel ve teknolojik inovasyonlar yoluyla endüstriyel inovasyonu teşvik edeceğini belirtti. Zhao ayrıca, Çin'in diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye, yeni ekonomik büyüme noktaları geliştirmeye ve yapay zeka sektörünün sağlıklı gelişimini teşvik etmeye istekli olduğunu vurguladı.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız
    12:42 Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacaklarını söyledi. Bozbey, Küçükbalıklı Mahallesi'nde halka hitap ederek destek istedi ve mahallenin sorunlarına vakıf olduklarını belirtti.

  • Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor
    12:42 Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor

    Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollarda asfalt kaplama çalışması yaparken, mahalleleri de yeni bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement