Tüsiad Yönetim Kurulu Berlin'i Ziyaret Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad Yönetim Kurulu Berlin'i Ziyaret Ediyor

TÜSİAD heyeti, Alman siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye’nin AB üyelik süreci, AB’nin geleceği ve ikili ilişkileri ele alacak.

28.09.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD heyeti, Alman siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye'nin AB üyelik süreci, AB'nin geleceği ve ikili ilişkileri ele alacak.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Heyeti, bugün Almanya'nın başkenti Berlin'e ziyaret gerçekleştirecek. 2 gün sürecek ziyaret kapsamında, TÜSİAD heyeti, Alman siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye'nin AB üyelik süreci, AB'nin geleceği ve ikili ilişkileri ele alacak.

Berlin ziyaretinin ilk gününde (bugün), TÜSİAD heyeti Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Stephan Steinlein, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Brigitte Zypries ve Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Meclis Grubu Dış Politika Sorumlusu ve Sözcüsü Jürgen Hardt ile görüşecek. Türk-Alman Parlamenterler Grubu Milletvekilleri ile biraraya gelecek heyet, TÜSİAD'ın Almanya'daki muadil kuruluşu BDI'ın Başkanı Ulrich Grillo ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir toplantı düzenleyecek. TÜSİAD heyeti aynı gün Almanya Maliye Bakanı Dr. Wolfgang Schäuble ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Ziyaretin ikinci gününde (yarın) ise Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile biraraya gelinecek. Heyet ayrıca Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Bundestag Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Norbert Röttgen ile görüşecek. TÜSİAD heyeti Berlin'de işbirliği yapılan kuruluşları ziyaret edecek

TÜSİAD, Almanya'ya yönelik iletişim çalışmalarını 'Turkey: Culture of Change Initiative' (TCCI) oluşumu altında yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında 2014 yılında du"nyanın sekizinci en iyi Executive MBA programına sahip European School of Management and Technology (ESMT) bu"nyesinde 'TÜSİAD/TCCI Avrupa Ekonomik Entegrasyonu' Kürsüsü kuruldu. Kürsü aracılığıyla oluşacak tartışma platformunun inovasyon, ekonomik entegrasyon ve rekabetçilik alanlarında Türkiye-Almanya arasında yeni işbirliği olanakları yaratması hedefleniyor.

TÜSİAD heyetinin Berlin temasları kapsamında yarın ESMT Başkanı Prof. Dr. Jörg Rocholl ve TÜSİAD/TCCI Avrupa Ekonomik Entegrasyonu Kürsüsü Başkanı Doç. Dr. Stefan Wagner ile görüşmeler gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad Yönetim Kurulu Berlin'i Ziyaret Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement