TUSKON Başkanı'ndan Erdoğan'a Sert Yanıt - Son Dakika
Ekonomi

TUSKON Başkanı'ndan Erdoğan'a Sert Yanıt

TUSKON Başkanı\'ndan Erdoğan\'a Sert Yanıt

Başbakan'ın kendilerini 'sapık' olarak nitelendirdiğini belirten Rızanur Meral, "Bu kadar hakaretin karşılığını veremezsek yazıklar olsun." dedi.

12.03.2014 11:34  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Bursa'da yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'daki konuşmasında kendilerini 'sapık' olarak nitelendirdiğini belirterek, "Bizler safız, iyi niyetliyiz de bu kadar da değil yani. Dolayısıyla bu kadar hakaretin karşılığını veremezsek, bizlere de, sizlere de yazıklar olsun arkadaşlar" dedi.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Yılın En'leri Ödül Töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene katılan TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, yaptığı konuşmada son yıllarda yaptıkları ticari çalışmalarla, Türkiye'yi dünyaya tanıttıklarını kaydetti. Dünyada yapılan değerlendirmelerde Türkiye'nin not ortalamasının düşük olduğunu ifade eden Meral, çok mesafe almalarına rağmen dünya konjonktüründe istenen noktaya gelemediklerini söyledi.

HÜKÜMET GÜCÜYLE BANKA BATIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Yapılan değerlendirmelerle örnekler veren Meral, şöyle dedi:

"İş yapma kolaylığında dünyada 69'uncu, özgürlük endeksinde 73'üncüyüz. Ülke notu sıralamasında en çalışkandan tembele göre iki sıra atlayıp 64'üncülüğe atladık diye bayram yapacağız. Düzenleme kurulu kalitesinde 69'uncu sıradayız. Düzenleme kurulunda da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gibi kurullar var. Niye böyle olduğumuzu anlıyorsunuz. Hükümet gücüyle bir banka batırılmaya çalışılıyor. BDDK'nın SPK'nın gıkı çıkmıyor. Sizler evinizi, arabanızı, altınlarınızı alyanslarınızı satarak o banka ve ülke ekonominizi kurtarıyorsunuz. Bütün bunlar ağır suçlar. Orada Türkiye'nin bir bakanı diyor ki 'Biz 17 Aralık'ın sebebini de nelerin amaçlandığını da biliyoruz. Birileri 2 milyar dolar bu işten para kazandı. Burada döviz kurlarının yükseleceğini biliyorlardı. Önceden döviz aldılar bütün kayıtlar elimizde var. Bunları açıklayacağız.' Burada gösteriler açık açık işaret edilen Bank Asya. Amaç burada Bank Asya'yı batırmak."

"DELİLLER ÇOK HIZLA KARARTILIYOR"

Sonradan Merkez Bankası'nın konuyla ilgili yaptığı araştırma sonrasında açıklama yaptığını belirten Meral, 2 milyar dolar kar edebilmek için 35 milyar dolarlık döviz alınması gerektiğini ancak Bank Asya'nın aktif büyüklüğünün 23 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin ihtilaf çözmede 189 ülke arasında 130'uncu sırada yer aldığını belirten Meral, yolsuzluk algı endeksinde 58'inci, yolsuzluk kontrol endeksinde de 78'inci sırada yer alındığını söyledi. Bu durumların düzeltmeleri gerektiğini belirten Meral, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz alnımız çok dik olarak gezdiğimiz dünyada, birçok coğrafyada şu anda saklanarak, neredeyse Türk olduğumuzu söylemeye utanıyoruz. Bizimle alay edercesine dalga geçiyorlar. Şu anda Türkiye'nin karşı karşıya olduğu çözülmek yerine üstü örtülen yolsuzluk olayları nedeniyle Türkiye'yi alaya alıyorlar. Biz bunu hak ettiğimizi düşünmüyoruz. Bu olaylar ortaya çıktığında bunları açığa kavuşturmak çok kolaydı. Buyurun her şey açık mahkemeler çalışsınlar, televizyonlarda gördüğünüz görüntüleri, gazetelerde gördüğünüz fotoğrafları açıklasınlar denebilirdi. Hatta şunu yapabilirlerdi TİB bütün GSM hareketlerini izliyor. Başbakanımız ile oğlu arasında olduğu iddia edilen konuşmaları ve sıfırlandığı iddia edilen paraları ispat etmek için sadece şu iki günlük söz konusu aile fertlerinin hareketlerini yayınlamış olsaydılar, hemen ertesi gün yarım saat 15 dakikalık işti. Siz o insanların nerelerde olduğunu, nerelerden nerelere mekik dokuduğunu görecektiniz. Ama bunlar yapılmadı. Saklandı. Tam tersine deliller çok hızla karartılıyor. İhtiyaç olduğunda çok büyük ihtimalle ulaşılamayacak. Türkiye bu yönleriyle hem Batı'dan, hem Avrupa'dan, hem yatırımcılardan uzaklaşıyor. Bunları söylerken hain sınıfına konduk ama bunları birilerinin söylemesi lazım."

"BOYNUMUZ EĞİK GEZMEYE MAHKUM EDİYORLAR"

Son günlerde ananas ile ilgili bir konunun gündeme getirildiğini söyleyen TUSKON Başkanı Meral, bu yolla elmas ve altın ticareti yapıldığını yönünde söylemler olduğunu kaydetti. İnternetten araştırıldığında Uganda'nın elmas, altın ülkesi olmadığını belirten Meral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun kod adı diyorlar. Bazı gazeteler Uganda'nın üçte ikisi altın burada, işadamlarına dağıtıyorlar deniliyor. Dağıtıyor denen işadamları da Türkiye'nin en büyük sanayicileri. Çok ihtiyaçları varmış gibi onlara altın ve elmas getirdiğimizi söylüyorlar. Bunlar kuyruklu yalan. Bunlar halen ülkenin, hükümetin başı tarafından meydanlarda ananas şifre diye söyleniyor. Bu gerçekten bütün dünya tarafından takip ediliyor. Maalesef gülmeden öte acıyorlar halimize. En son uluslararası çok büyük ülkelerde ilişkilerde yalanlamaları gördük. Boynumuz eğik vaziyette, gezmeye mahkum bırakıyor. Biz bunların en kısa sürede geçeceğine inanıyoruz. Sizler gayretli çalışmalarına devam ediyorsunuz. Bizler de devam ediyoruz."

"BASİRETLERİ BAĞLI MIYDI Kİ ÇOCUKLARINI SAPIKLARA EMANET ETTİLER?"

Kendilerinin kazanç beklemeden çalıştıklarını ifade eden Meral, kendilerinin 'kandan beslenen vampirler', 'ur', 'virüs', 'haşhaşi', 'sapık' olarak adlandırıldıklarını söyledi. Geçenlerde Başbakan Erdoğan'ın iki çocuğunun fotoğrafını gördüğünü vurgulayan Meral, "Başbakanın iki çocuğu üzerinde de Anafen tişörtleriyleydi. Acaba çok mu basiretleri bağlıydı ki çocuklarını sapıklara emanet ettiler? Dünyanın 160 ülkesinde Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, Genelkurmay Başkanları, devlet yetkilileri ve iş dünyasının önde gelen insanları çocuklarını sizlerin Türk müteşebbislerin açtığı Türk Okullarında okutuyor. Hatta bir Cumhurbaşkanı kızını yatılı okutuyor. Bu ne demek? Buradaki fen ilimleri değil, tüm değerleri benimsiyorum. Çocuğum gece de onlarla kalsın aynen öyle ablaları gibi olsun. Onların ahlaki değerleri ile donansın diye oraya gönderiyor" diye konuştu.

"SAFIZ, İYİNİYETLİYİZ DE BU KADAR DA DEĞİL"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'daki konuşmasında kendilerini 'sapık' nitelemesinde bulunduğunu tekrarlayan Meral, "Bunlar, Ak Parti dışında oraya vermeyin de kime verirseniz verin diyor. Bizler safız, iyi niyetliyiz de bu kadar da değil yani. Dolayısıyla bu kadar hakaretin karşılığını veremezsek, bizlere de sizlere de yazıklar olsun arkadaşlar" dedi.

Konuşmaların ardından Yılın İşadamı Ödülü NSK Group İcra Kurulu Başkanı Ömer Kazangil, Yılın KOBİ'si ödülü Ömer Pirge, Eğitime Katkı Ödülü Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Yılın İşkadını Ödülü Nimet Kaya, Yılın Komitesi Gıda Komitesi, Bursa'nın tanıtımına katkı ödülü Mustafa Güleryüz, Özel Ödül ise Ömer Türkmen'e verildi.

, - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TUSKON Başkanı'ndan Erdoğan'a Sert Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • ESAT REİSS: TUSKONA ÜYE OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARA SESLENİYORUMMM...BEN İPTAL ETTİM ADAMLAR HALA MSJ ATIYOOO...YEMEZLER HERKEZ İPTAL ETTİRSİN...BU VATAN HAİLERİ ANLAŞILDI,,,,,BU MİLLET UYANDI ARTIK SİZE NEMAAA YOOKKK.....SİZE BU ÜLKEDEDE YERDE YOKKKKKK..İNADINA AAA KKK PPP SENİNLEYİZ REİS 46 75 Yanıtla
  • ata celebi: Hukumet iyice zivanadan ciktiii artikkk 69 44 Yanıtla
  • Mert: Asıl bu hükümet sapıktır 46 54 Yanıtla
  • MELTEM: Bu ezikler nankörler daha düne kadar sizi kimse adam yerine koymuyordu.Başbakan sayesinde adam oldunuz.Sizin gibi vatan hainlerine nankörlere cevabımız 30 Martta sandıkta inşallah! 27 71 Yanıtla MELTEM: Cemaat olmasamı? Tamam bu seçimde Akp ye değil Chp yi destekleyeceklermiş.Akpnin oylarına bir bakın Cemaatin etkisi ne kadar? 0 0
  • ESAT BABAA: TUSKONA ÜYE OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARA SESLENİYORUMMM...BEN İPTAL ETTİM ADAMLAR HALA MSJ ATIYOOO...YEMEZLER HERKEZ İPTAL ETTİRSİN...BU VATAN HAİLERİ ANLAŞILDI,,,,,BU MİLLET UYANDI ARTIK SİZE NEMAAA YOOKKK.....SİZE BU ÜLKEDEDE YERDE YOKKKKKK..İNADINA AAA KKK PPP SENİNLEYİZ REİS 44 46 Yanıtla numan döş: senmi uyandın uyanda balığa gidelim ülke soyuldu ülke satıldı parelel devlet doğuda kuruldu uyanmış peeeh 0 0
  • ESAT REİSS: TUSKONA ÜYE OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARA SESLENİYORUMMM...BEN İPTAL ETTİM ADAMLAR HALA MSJ ATIYOOO...YEMEZLER HERKEZ İPTAL ETTİRSİN...BU VATAN HAİLERİ ANLAŞILDI,,,,,BU MİLLET UYANDI ARTIK SİZE NEMAAA YOOKKK.....SİZE BU ÜLKEDEDE YERDE YOKKKKKK..İNADINA AAA KKK PPP SENİNLEYİZ REİS 41 48 Yanıtla sivaslı: mehmet öztürk hırsız sen ve senin savundukların bu belli adam olun yada biz gerekeni yapacağız ülke olarak siz hiç meraklanmayın ... 0 0
  • zaza: kendini ne zannediyrsun ağa babanız aydın doğan da bir zamanlar sesini çok yükseltiyordu ama ne oldu bak bir sürü eksiği gediği çıktı 8 katrilyon ceza çıktı ona HER HALDE SENDE VERGİ VERMEMİŞSİN VELLİ ŞU MALİYE MÜFETTİŞLERİNİN SENİ KONTROLE GELMESİ LAZIM :)))))))))) 42 44 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

  • Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı
    11:32 Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı

    Doğu Karadeniz'den ocak-şubat döneminde yapılan su ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 21 milyon 507 bin 744 dolara ulaştı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden 2 ayda 16 ülkeye 4 bin 436 ton su ürünü satıldığını belirtti. En fazla ihracatın Rusya Federasyonu'na yapıldığı ve Trabzon'un ihracatının yüzde 22 arttığı ifade edildi.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı
    11:17 ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, son 3 ayda 73 bin 602 ızgara ve 699 sel kapanını temizledi. Alt geçitlerde bin 223 temizlik kontrolü yapılırken, Coğrafi Bilgi Sistemi'nde kaydı eksik olan 60 bine yakın ızgara da sisteme kaydedildi. Bu dönemde 482 noktada, 17 yeni sel ızgarası ve bin 648 yeni ızgara imal edildi.


Advertisement