TUSKON ve Bağlı Federasyonların Binalarında Arama Yapıldı - Son Dakika
Güncel

TUSKON ve Bağlı Federasyonların Binalarında Arama Yapıldı

Ankara'da polis, TUSKON'a bağlı ANFED merkezi, bağlı dernekler ve bazı iş adamlarına ait şirketlerin de arasında bulunduğu 18 adreste arama yaptı.

06.11.2015 18:37  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezi, bağlı dernekler ve bazı işadamlarına ait şirketlerin de arasında bulunduğu 18 adreste arama yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcısı tarafından bazı adreslerde arama talep edildi.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararla, suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe olması gözetilerek, TUSKON'a bağlı ANFED, Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Aktif Sanayici İşadamları Derneği, Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği ve Sivil Toplum Akademisi'ne ait 18 adreste arama yapıldı.

Arama yapılan adresler arasında işadamları Ömer A, Hasan Ö, Hüseyin S, Mutlu Ş. ve Ekrem A.'ya ait şirketlerin de bulunduğu öğrenildi.

Arama kararı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin kullandığı bilgisayarlar ve bilgisayar kayıtları incelendi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Paralel Devlet Yapılanmasıyla (PDY) irtibatlı oldukları öğrenilen TUSKON üyesi bazı işadamlarının, PDY'ye yakın farklı işadamlarına Afrika ülkelerinde iş olanağı sağladıkları tespit edildi. Bu şekilde PDY'ye menfaat sağlandığı belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TUSKON ve Bağlı Federasyonların Binalarında Arama Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement