Savcının Günlüğü: Erdoğan Hapse Girecek, Ölürse Oğlu Bilal Girecek - Son Dakika
Güncel

Savcının Günlüğü: Erdoğan Hapse Girecek, Ölürse Oğlu Bilal Girecek

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Sapanca Cumhuriyet Savcısı M.E.Y'ye ait bir günlük ele geçirildi.

13.08.2016 13:10  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Sapanca Cumhuriyet Savcısı M.E.Y.'ye ait bir günlük ele geçirildi. Söz konusu günlükte 16 Ocak 2014 tarihli "AKP- Cemaat gerilimi" başlıklı yazıda, çarpıcı ifadeler yer alıyor.

BELGE VE DOKÜMANLARA EL KONULDU

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yargı mensuplarına yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alındıktan sonra dün tutuklanan savcı M.E.Y.'nin evinde ve savcılıktaki odasında yapılan aramada bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

AKP-CEMAAT GERİLİMİ

El konulanlar arasında M.E.Y.'nin günlüğü de bulunuyor. Günlükte yer alan "16 Ocak 2014" tarihli "AKP-Cemaat gerilimi" başlıklı yazı ise FETÖ'nün, askeri vesayete ilişkin ilk hamlesini ve "17-25 Aralık Operasyonu" ile ortaya koyduğu planları gözler önüne seriyor.

M.E.Y.'nin günlüğünde yer alan "AKP-Cemaat gerilimi" başlıklı yazı şöyle:

"KESİNLİKLE CEMAAT KAZANACAK"

"Kimin kazanacağı sorulacak ilk soru ve ne zaman kazanacağı ikinci önemli soru. İlk sorunun cevabı kesinlikle cemaat olacak. Nedeninin ilki AKP'den daha sıkı, aynı amaca hizmet eden daha karanlık tam anlamıyla bir örgüt olmaları. İkincisi, cemaatlerin mahiyetinden kaynaklı güç.

"CEMAAT İLK HAMLESİNİ FERHAT SARIKAYA İLE YAPTI"

Nakşibendi ve Kadiriler uzun yıllardır bu bölgedeler ve değişen devlet ve güç dengelerinden çok az etkilendiler. Üçüncüsü cemaatin deneyimli, sabırlı ve planlı olması, cemaat askeri vesayetle ilgili ilk hamlesini Ferhat Sarıkaya ile yaptı. Tepkiler ölçülüp, değerlendirmeler yapılıp sonraki yıllar sonra yapılabilir.

"ÇOK ACI SONLA BİTECEK"

Bu ikinci sorunun da cevabı, uzun yıllar sürecek bu savaş belki soğuyacak ama bitmeyecek. Bu süre 4-5 yıl sürebilir ama kazanan cemaat olacak ve bu savaş çok acı bir sonla bitecek.

ERDOĞAN CEZAEVİNE GİRECEK

Bence yaşarsa Başbakan (Recep Tayyip Erdoğan) cezaevine girecek, ölürse Bilal'in cezaevine girmesiyle sonuçlanacak. Bunu istemek ve kabullenmek zor. Cemaat samimi değil ve hedefi karanlık. Asıl soru, cemaatin nasıl tasfiye edileceği. Ondan sonra belki aydınlanma çağı ülkemiz için yaşanabilir."

Savcının Günlüğü: Erdoğan Hapse Girecek, Ölürse Oğlu Bilal Girecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savcının Günlüğü: Erdoğan Hapse Girecek, Ölürse Oğlu Bilal Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement