Tutuklanan Terörist Pkk/fetö İlişkisini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Tutuklanan Terörist Pkk/fetö İlişkisini Anlattı

Van'da İki Nisan Polis Karakolu ve Polisevine patlayıcı yüklü araçla düzenlenen, 2 polisin şehit edildiği, 2 vatandaşın da yaşamını yitirdiği saldırının ardından yaralı yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan terörist "Sorej" kod adlı Medet Oruç, terör örgütü PKK ve FETÖ arasındaki ilişkiyi anlattı.

08.09.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da İki Nisan Polis Karakolu ve Polisevine patlayıcı yüklü araçla düzenlenen, 2 polisin şehit edildiği, 2 vatandaşın da yaşamını yitirdiği saldırının ardından yaralı yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan terörist "Sorej" kod adlı Medet Oruç, terör örgütü PKK ve FETÖ arasındaki ilişkiyi anlattı.

Merkez İpekyolu ilçesinde 17 Ağustos'ta gerçekleştirilen terör saldırısının ardından yaralı yakalanan ve bomba yüklü aracı söz konusu bölgeye getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu Oruç, emniyetteki ifadesinde, bomba yüklü minibüsün hazırlanışı ve darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü yaşananlara yer verdi.

Kandil'den 15 Temmuz'da "askeri vurmayın" talimatı

"Sorej" kod adlı terörist Oruç, 15 Temmuz'da Faraşin kırsal alanında saat 09.20 sıralarında "Salih Gever", "Alişer" ve Bager Amed" kod adlı örgüt mensuplarıyla oturdukları sırada büyük el telsizi ile çeşitli frekanslardan bağlantı kurulduğunu belirtti.

"Bu frekanslar bizim önceden kullandığımız Ç/A'lar değil farklı bir çevrimden geliyordu. Çok karmaşık bir çevrim kodu ile 'Rojyar Ç/A' ismini kullanan ve ana karargah olarak Kandil notlarını dağıtan çevrimden gelen konuşmada bütün telsizi dinleyen militanları genel cihaza yönlendirip, bütün militanlara, 'Bu akşam Türkiye'de askeri darbe olacak. Yapılacak çatışmalar eylemler tamamen askere karşı yapılmayacak kesinlikle askeri vurmayacaksınız. Hedef olarak polise yöneleceksiniz' denildi." şeklinde ifade veren Oruç, şunları kaydetti:

"Biz bunun ne olduğunu anlayamadık. Salih Gever isimli Faraşin bölge sorumlusu şok oldu. Bize 'Türkiye'de bu gece darbe olacak, biz de önlemimizi alacağız, askere karşı eylem yapmayacağız.' dedi. Biz yine aynı alanda bekledik. Gün içerisinde hiç bir şey olmadı. Gece Salih Gever göçerlerin çadırlarına giderek, radyoyu dinlemeye gitti. Bana 'sen arabada bekle 10 dakikaya geliyorum' dedi. Ben göçerlerin çadırlarının ön tarafında yaklaşık 20-25 dakika bekledim. Salih Gever geldi araca bindi birlikte bizim bulunduğumuz alana doğru beyaz Duster marka araçla gittiğim sırada saat 23.00-24.00 sıralarında Salih Gever bana darbe olduğunu söyledi ve birlikte yatma yerine gittik."

"Dünkü talimatın tersini uygulayın"

Darbe girişiminden bir gün sonra sabah uyandıklarında "Salih Gever" kod adlı teröristin kendilerine yönelik "Muhtemelen darbe başarısız oldu. Hiç hareket yok." dediğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

"Saat 09.00 sıralarında kullanmış olduğumuz büyük el telsizini açtı yine çok karmaşık bir çevrim koduyla Rojyar Ç/A ismini kullanan kişi telsizde 'dün verilen talimatın tam tersini uygulayın' dedi ve telsizden ses kesildi. Salih Gever de bize dün gelen askerleri öldürmeyin talimatının tam tersini askere karşı da eylem yapabiliriz diye telsizden konuşulduğunu ve darbe girişiminin başarısız olduğunu söyledi. Ben bu alanda bana verilen şoförlük görevini yapıyordum. Salih Gever ile alanları geziyor Şahan ve Rubar kod adlı örgüt mensuplarının yanına gidiyor ve bizi yanlarına almadan gerekli talimatları konuştuktan sonra birlikte yerine geliyorduk."

"Minibüsün içi patlayıcı doluydu"

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalındaki Faraşin bölgesinde teröristlerce vatandaşlardan gasbedilmiş beyaz renkli Ford transit minibüsün bulunduğunu dile getiren terör örgütü mensubu Medet Oruç, şunları aktardı:

"Bu minibüs bombalı araç yapımında kullanılacaktı ancak arızalı olduğu için patlatmayı yapamadılar. Bu aracın bombasını Alişer kod adlı uzman sabotajcı hazırlamıştı. Bu minibüsün içerisi yaklaşık 500 kilogramlık amonyum nitratla güçlendirilmiş patlayıcı doluydu. Başkada araç yoktu. Faraşin kırsal alanında kullanılan araçların tamamının yakıt ve mazot ihtiyaçlarını Rubar kot adlı örgüt mensubu karşılar nereden getirdiğini bilmiyorum. Ben genelde göçerlerin çadırlarını üst kısmında bulunan taşların içerisinden mavi jelikan bidonlar içerisinden mazot koyardım. Bu alanda kullandığımız araçların tamiri Beytüşşebap'ta yapılırdı."

"Aracı, gözcü olarak bekleyen 2 kişi patlattı"

Terörist Oruç, Van'da patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Ben aracı alana bırakıp, araçtan 5-10 metre uzaklaştığım sırada gözcü olarak bekleyen 2 kişi tarafından kumandayla patlatıldı. Benim elimdeki kumandayla araç patlamadı. Araç patladığında beni de fırlattı. Benim bastığım kumandayla patlamadı." ifadelerini kullandı.

Teröristin ifadesiyle çok sayıda mühimmat bulundu

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, terör örgütü mensubu Medet Oruç'un ifadeleri doğrultusunda kent genelinde 27 şüpheliyi gözaltına almasının ardından devam eden operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ekiplerin operasyon sırasında roketatar, el yapımı patlayıcı, 4 antitank mayını, 38 el bombası, M-16 uzun namlulu tüfek, 3 kalaşnikof marka silah, 17 roketatar sevk fişeği, 17 roketatar mühimmatı, 2 bin 645 değişik çap ve markada fişek, tabanca, 3 dürbün, kütüklük, 2 akü, 120 metre kablo, 14 şarjör, hücum yeleği, tüfek ve bir miktar bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirdiği öğrenildi.

Olay

Merkeze bağlı İpekyolu ilçesindeki İki Nisan Polis Merkezi ve Polisevine bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2'si polis 4 kişi hayatını kaybetmiş, 14'ü polis 71 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından terör örgütü üyesi Oruç yaralı yakalanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tutuklanan Terörist Pkk/fetö İlişkisini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement