Tutuklu Kesk'liler İçin Eylem Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Kesk'liler İçin Eylem Yaptılar

Mersin'de Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri, cezaevlerinde tutuklu bulunan 21 KESK'linin serbest bırakılmasını istedi.

18.04.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri, cezaevlerinde tutuklu bulunan 21 KESK'linin serbest bırakılmasını istedi.

Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen KESK üyeleri 'Baskılar bizi yıldıramaz, KESK'li tutsaklar serbest bırakılsın' pankartı açarak 'Emekçiyiz haklıyız kazanacağız' ve 'Kahrolsun AKP diktatörlüğü' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, 4+4+4'e karşı çıkıp parasız, bilimsel demokratik ve anadilde eğitim talep ettikleri için 18 Ekim 2011'den bu yana KESK'e karşı büyük bir baskının olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Halen çeşitli cezaevlerinde 21 KESK'li hukuksuz ve keyfi şekilde tutulmaktadır. Başta cezai kovuşturma olmak üzere çeşitli gerekçelerle yönetici ve üyelerimiz açığa alınmakta, sürgün edilmekte ya da haklarında soruşturma açılmaktadır. Gerek bakanlıklar ve gerekse yereldeki idareciler, kendilerini hem savcı hem de mahkeme yerine koymaktadır. Ancak gelinen somut aşamada KESK üye ve yöneticilerine yönelik sindirme operasyonlarında hiçbir hukuki dayanağı olmayan, şeklen mahkeme kararlarıyla üyelerimiz aylarca, yıllarca tutuklu kalmaktadır. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

Konuşmanın ardından KESK'liler olaysız dağıldı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Kesk'liler İçin Eylem Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement