Tütüncü "Halk Buluşmaları"Na Kütükçü'de Devam Etti - Son Dakika
Yerel

Tütüncü "Halk Buluşmaları"Na Kütükçü'de Devam Etti

Tütüncü "Halk Buluşmaları"Na Kütükçü\'de Devam Etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmetleri mahallelilerle paylaşmak için başlattığı "Halk Buluşmalarını" Kütükçü Mahallesi’nde sürdürdü.

04.02.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmetleri mahallelilerle paylaşmak için başlattığı "Halk Buluşmalarını" Kütükçü Mahallesi'nde sürdürdü.

Kütükçü Mahallesi'nde sokaklarda, caddelerde, evlerde ve işyerlerinde vatandaşlarla sohbet eden, talep ve şikayetleri dinleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallede bazı hastaları da ziyaret etti. Tütüncü, partisinin mahalle teşkilatıyla bir evde yaptığı istişare ve hizmet değerlendirme toplantısında bölgeye yapılan hizmetleri anlattı. Kütükçü Mahallesi'nin doğusunda bulunan askeri alanda kalan yerle ilgili imar planı düzenlemesi yaptıklarını aktaran Tütüncü, "Alanla ilgili askeri yetkilerle görüştük.Daha sonra 1/1000 ölçekli İmar planını hazırladık. Bu alanın askeriyeye tahsisli olması nedeniyle, hazırladığımız imar planı Milli Savunma Bakanlığı'nın onayına sunuldu. Onay verildikten sonra imar planını, meclisimizde görüşerek karara bağlayacağız" dedi.

İmar planı düzenlemesinin getirilerini de anlatan Tütüncü, "İmar düzenlemesiyle mezarlık alanının büyütülmesinin önünü açtık. Mevcut mezarlığın yaklaşık 3 katı kadar yeni bir mezarlık alanı oluşturuyoruz. Bu alan kuzeybatıya doğru genişleyerek Barış Manço Bulvarı'na kadar uzanacak. Yeni mezarlık alanı, mahallenin 50 yıllık mezar yeri talebini karşılayacak. İmar planı çalışmasıyla askeri alanda daha önce yıkılan 120 civarındaki gecekonducu ya gereken adımları ivedilikle atacağız" ifadelerini kullandı. Tütüncü, seçimden sonra 10 ayda bölgeye kazandırdıkları yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Mahallenin kuzeyindeki Masa Dağı'na Antalya'nın bölge hastanesi getirme sözümüzü tuttuk. Hastanenin yer tahsisi yapıldı ve imar planları kesinleşti. Sağlık Bakanlığı da 2015 yılı yatırım planına 1000 yataklı Antalya bölge hastanesini aldı. 2015 yılı içerisinde temeli atılacak olan bölge hastanesi, Kütükçü'nün değerini ikiye katlayacak bir yatırım olacak. Büyükşehir Belediyesi ile yeni bir çevre yolu açıyoruz. Korkuteli Kavşağı'dan başlayan Duacı, Masa Dağı, Kütükçü Mahallesi'nin sınırından Fevzi Çakmak, Sütçüler, Habibler, Hüsnü Karakaş, Beşkonaklılar mahalleleri ile Altınova bölgesinden geçecek olan 60 metrelik yol, havaalanı kavşağına bağlanacak. 9 ay içerisinde yolun imar planını yaptık. İmar planları kesinleşti. Yolun mülkiyet problemlerini de çözdük. Yeni çevre yolu, 2016'da bitecek. Böylece Kütükçü Mahallesi güneyde Sakarya Bulvarı, kuzeydeki 60 metrelik yolun ortasında kalan çok önemli bir yerleşim yeri olacak. Simge eseri ise, Masa Dağı'na yapıyoruz. Bu eser, Antalya kent merkezinin dört bir yanından görülecek. Eskiyen Kütükçü İlkokulu'nun yenilenmesi için de çalışma başlattık. Yaşlılara bir vefa borcu olarak yatırım programına aldığımız 20 yatak kapasiteli şefkat evini Kütükçü Mahallesi'ne inşa edeceğiz. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 16 derslikli Spor Lisesi ile 100 kişilik pansiyon binası ile 24 derslikli ortaokul binasının temeli atıldı."

Kütükçü Mahallesi'ndeki Halk Buluşmaları'na AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çivik, belediye meclis üyeleri de eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tütüncü 'Halk Buluşmaları'Na Kütükçü'de Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement