Tuvalete Not Bırakan 3 Genç Kız, PKK'nın Elinden Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Tuvalete Not Bırakan 3 Genç Kız, PKK'nın Elinden Kurtarıldı

PKK tarafından İstanbul'dan kaçırılan 3 genç kız, akaryakıt istasyonunun tuvaletine bıraktıkları "Yardım edin. Biz 3 kızız ve kaçırıyorlar" yazılı bir not sayesinde kurtarıldı.

04.07.2015 07:43  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'nın İstanbul'dan kaçırdığı 3 genç kız, mola verdikleri bir benzinlikte tuvalete "Yardım edin. Bizi kaçırıyorlar." notu ve bulundukları aracın plakasını yazdı. Araç Ş.Urfa'da durduruldu. Kızlar ailelerine teslim edildi.

Geçtiğimiz günlerde Jandarma İhbar Hattı'na gelen bir telefonda Konya Ereğli'deki bir akaryakıt istasyonunun tuvaletinde üzerinde "Yardım edin. Biz 3 kızız ve kaçırıyorlar" yazılı bir not bulunduğu bilgisi verildi. İhbarda notun yanında bir de plaka olduğu belirtildi. İstanbul plakalı aracın Şanlıurfa'ya doğru hareket halinde olduğu tespit edildi. Terörle Mücadele Şube Ekipleri aracı takibe aldı. Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan da destek alan Emniyet Güçleri, Viranşehir'de yaptıkları uygulamada plakası verilen aracı durdurdu. Araçtan Erdal B. ve Sabahattin K. isimli iki şahsın yanı sıra üzerlerinde kimlikleri bulunmayan 3 kız çıktı.

'DÜĞÜNE GİDİYORUZ'

Şahıslar yapılan ilk sorguda kızlarıyla Mardin'e düğüne gittiklerini belirtip kendilerine akraba görüntüsü vermeye çalıştı. Araçta bulunan ve 3'ü de 17 yaşlarındaki kızlar isimlerinin D.A., Z.K. ve İ.K .olduğunu belirterek araçta bulunan diğer iki kişi tarafından terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılmak üzere bilmedikleri bir adrese götürüldüklerini belirttiler. Bu ifade üzerine Viranşehir TEM Büro Amirliği'ne götürülen şüpheliler sorguya alındı. Şüphelilerden Sabahattin K.'nin daha önce "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan kaydının bulunduğu belirlendi. Şüpheli Erdal B., emniyetteki ifadesinde ise bu kez kızları Şanlıurfa Balıklıgöl'e gezdirmeye götürdüğünü, sonra İstanbul'a geri döneceklerini iddia etti. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından önce Viranşehir Savcılığı'na, oradan da Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi. İstanbul'da yaşayan aileleri tarafından haklarında kayıp başvurusu yapılan 3 genç kız ise benzinlikteki tuvalete not bırakan kişilerin kendileri olduğunu belirtince, İstanbul'a getirilerek ailelerine teslim edildi.

TESLİM EDİLİYORLAR

Viranşehir Savcılığı, Sabahattin K. ve Erdal B. hakkında "Terör örgütü üyesi olmak", "Terör örgütüne üye temin etmek" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından işlem yaparken genç kızları İstanbul'dan bu iki kişiye teslim ettiği iddia edilen iki kişi hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. (Kaynak: Sabah)

Tuvalete Not Bırakan 3 Genç Kız, PKK\'nın Elinden Kurtarıldı

Son Dakika Güncel Tuvalete Not Bırakan 3 Genç Kız, PKK'nın Elinden Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (156)

  • serdar: bide ışide kızıyorlar sizin onlardan ne farkınız var hepiniz aynı pogsunuz hepinızın ALLAH belasını versin 124 3 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ: NUSAYBİNDE DE ÇOK KİŞİ KAÇIRILDI SEÇİMLERDEN SONRA ÇOĞU ÇOCUK HATTA DUVAR USTANIN TORUNLARI VAR 2 KÜÇÜK ÇOCUK ANNELERİ GİTTİ HDP YE YALVARI YOK DEİER VERMİYORUZ ÇOCUKLARIN ANNESİNİN HALİNİ GÖRSEYDİNİZ. 121 5 Yanıtla
  • GALATASARAY: işinize gelmeyince yalan haber bal gibi dogru haber. 109 2 Yanıtla
  • hdp: Yalan haber pekekenin kıza ihtiyacı var demişler yalan doğudaki kızlarımız yeter gerillaya hepsi feda olsun 14 92 Yanıtla
  • rahman: Hatirlarsaniz 90 lı yıllarda medya pkk nin helikopteri var diyordu her ne hikmetse pkk karakollari bombalamiyor kürt köylerini bombaliyor du ne kadar komik dimi bu haberde en az onun kadar komik 11 95 Yanıtla
  • davudo: ALLAH PKKNIN VE YANDAŞLARININ BİN BELLASINI VERSIN AMİİİİN ALLAH KAHRU PERISAN ETSIN AMİİİNNN 101 2 Yanıtla
  • seleyman: PKK beni zorla kaciracak ve bana silah verecek git savaş diyecek:))yorum yaparken biraz düşünün böyle bir şey olabilir mi? AKP medyası Sabah gazetesi skecidir. 8 91 Yanıtla
  • yalan haber: milleti artık yalan haberlerle kandırmayın ya zaten millet bahane arıyor bir habere inanmak için hele faşist insanlar ne desen inanıyorlar yeter artık türkiyenin içine siz ettsinz bir başkası değil 5 84 Yanıtla
  • zılmo: BU DEŞİK DEŞ PKKLI FAŞİSTLER HER ŞEYİ YAPIYOR 85 4 Yanıtla
  • belur: her kürt genci vazifesini yapsın dağa çıksın doğal hakkı zaten meşru müdafa sanki suç işlenmiş gibi ne bu sacma sapan yorumlar türkiyedede zorunlu askerlik yokmu sanki çocuk askere gitmemek için intihar edenler var 10 77 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı
    17:03 Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı

    Marmaris Belediyesi'nin Datça Yolu üzerinde yapılan yeni hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle açıldı. Başkan Mehmet Oktay, açılış töreninde tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti ve yeni dönemde başarılar diledi.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti
    17:02 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent halkını oy kullanmaya davet etti. Başkan Ataç, Eskişehir'in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement