Tüvtürk Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nda - Son Dakika
Güncel

Tüvtürk Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nda

Tüvtürk Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu\'nda

TÜVTÜRK'ün araç muayenesi ve trafik güvenliğiyle ilgili bir bildiri de yayınlandığı sempozyumda, davetliler çeşitli simülasyonlarla trafik güvenliği konusunda bilgilerini artırdı

29.11.2016 16:50  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de trafik güvenliğiyle ilgili gerçekleştirilen en büyük etkinlik olan Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin 7'incisi, Ankara'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Trafik alanında hizmet veren firma, kurum, kuruluşların tecrübelerini karşılıklı olarak paylaşılması amacıyla düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi 17-19 Kasım tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Sempozyumun açılış töreninde, TÜVTÜRK'ün trafik güvenliğine desteklerinden dolayı Genel Müdür Kemal Ören'e teşekkür plaketi verildi. Türkiye'de araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK sempozyumda, karayolu trafik güvenliği konusunda yaptığı çalışmaları ziyaretçilerle paylaştı.

3 stant ile sempozyumda yer alan TÜVTÜRK, araç muayene hizmetinin trafik güvenliğine katkısı üzerindeki çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, TÜVTÜRK Akademi standında da SRC 5 ve Tehlikeli Madde Danışmanlığı eğitimleri, iç ve lojistik sektörüne yönelik eğitimlerle ilgili bilgiler paylaşıldı. Sempozyumda, en çok ilgiyi ise T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve TÜVTÜRK'ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi'nin standı çekti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ziyaret ettiği Trafikte Sorumluluk Hareketi standında, trafik güvenliğiyle ilgili bilgiler verildi. Çevresinde 360 derece dönerek, araçların takla atmasını canlandıran emniyet kemeri simülasyonuyla ziyaretçiler, emniyet kemeri kullanmamaları halinde yaşayabilecekleri üzücü sonuçlar hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca alkollü araç kullanımının tehlikelerine dikkat çeken 'alkol gözlüğü' simülasyonu da yer aldı. Katılımcılara yönelik çeşitli yarışmalar düzenlendi. Motosiklet ve Formula 1 aracı simülasyonunda da özellikle yetişkin davetliler keyifle vakit geçirirken, Trafikte Sorumluluk Hareketi alt projelerinden biri olan Trafikte Gençlik Hareketi kapsamında düzenlenen Trafikte Genç Fikirler Yarışması'nın kazananı Ankara Ayrancı Lisesi'nin Trafik Okulu projesi de tanıtıldı.

Sempozyum kapsamında TÜVTÜRK, araç muayenesinde tespit edilen kusurların trafik güvenliğine etkisini inceleyen bir bildiri de yayınladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüvtürk Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement