Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" Konferansı - Prof. Dr. Hanım Halilova - Son Dakika
Güncel

Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" Konferansı - Prof. Dr. Hanım Halilova

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konferansı Prof. Dr. Hanım Halilova'nın konuşması Çankırı'da "Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konferansı yapıldı Kaya tuzuna ilişkin araştırmalar yapan Prof. Dr. Halilova: "Tuz Mağarası'nın turizme açılması demek, dünyanın her yerinden insanların buraya gelmesi demektir.

21.04.2016 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konferansı

Prof. Dr. Hanım Halilova'nın konuşması Çankırı'da "Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konferansı yapıldı

Kaya tuzuna ilişkin araştırmalar yapan Prof. Dr. Halilova:

"Tuz Mağarası'nın turizme açılması demek, dünyanın her yerinden insanların buraya gelmesi demektir."

Kaya tuzuna ilişkin araştırmalar yapan Prof. Dr. Hanım Halilova, "Tuz Mağarası'nın turizme açılması demek, dünyanın her yerinden insanların buraya gelmesi demektir." dedi.

Halilova, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen "Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" konferansında yaptığı konuşmada, Çankırı Tuz Mağarası ile 2006 yılında tanıştığını ifade etti.

İlk geldiği dönemde Çankırı Tuz Mağarası'nın turizme kazandırılması gerektiğini söylediğini hatırlatan Halilova, "İlk geldiğimde Tuz Mağarası'nın çok güzel olduğunu düşünerek mutlaka sağlık ve turizm açısından çalıştırılması gerektiğini düşündüm. Şimdi orada yapılan çalışmalarla hem turistik mekan olacak hem de sağlık mekanı." şeklinde konuştu.

Çankırı tuzuyla ilgili araştırma yaptığını dile getiren Halilova, şunları söyledi:

"Elimde Çankırı tuzu analiz raporu var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından tastiklendi. Biraz kıskancız. Çankırı tuzutla ilgili hemen ağır metaller var dediler. Himalaya tuzuna bakın. Hepsi para kazandığı için Himalaya tuzunu reklam ediyorlar. Gidip Himalaya tuzunu alıp getiriyorlar. Onun reklamını yapıyorlar. Himalaya tuzu zararlıdır. Onda çok fazla demir oksiti var, bu yüzden insan sağlığına zararlı. Bütün elementlerin fazlası da zararlıdır azı da. Himalaya tuzunun pembe rengi onun içinde çok fazla demir oksiti olduğunu gösteriyor. Çankırı tuzunda ağır metaller yok. Çankırı tuzunda çok fazla sodyum klor var. O nedenle hangi element fazla olursa olsun bu tuzu etkilemez."

-Tuz Mağarası turizmi olumlu etkileyecek

Tuz Mağarası'nın turizme açılmasının olumlu sonuçlar doğuracağını işaret eden Halilova, "Tuz Mağarası'nın turizme açılması demek, dünyanın her yerinden insanların buraya gelmesi demektir. Çankırı dünyaya açılacak demektir. Dünya Çankırı'ya gelecek. Son zamanlarda uçak olayından sonra Ruslar, Antalya'ya, Alanya'ya insanlarını bırakmıyor. Burası turizme açıldıktan sonra olumlu olarak turizmi çok etkileyecektir. Tüm Türk dünyasından insanlar gelecektir. Türkiye güçlü olursa tüm Türk dünyası güçlü olacaktır." diye konuştu.

Çankırı tuzunun çok iyi olduğunu vurgulayan Halilova, "Tuz mağarası çok sayıda var, aynı zamanda göl tuzu da var ama en güçlü, en temizi Çankırı tuzu. Mesela göl tuzu, ben ona karşı değilim ama göl tuzuna havadan da atık giriyor, o nedenle kirleniyor." ifadelerini kullandı.

il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ise turizm verileri hakkında bilgi verdi.

Konferansın sonunda Halilova'ya Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından tuz lambası hediye edildi.

Hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verilmesinin ardından kokteyl yapıldı.

Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi" Konferansı - Prof. Dr. Hanım Halilova
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuz Mağarası ve Çankırı Turizmi' Konferansı - Prof. Dr. Hanım Halilova - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement