Tuzla Belediyesi'nden Uluslararası Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Yerel

Tuzla Belediyesi'nden Uluslararası Sosyal Sorumluluk Projesi

Tuzla Belediyesi, katarakt cerrahisinde operasyonların kalite ve verimliliğini arttıran Fako Göz Cerrahisi teknolojisini Senegalli doktorlara öğreten gönüllü ekibin içinde yer alacak.

27.07.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi, katarakt cerrahisinde operasyonların kalite ve verimliliğini arttıran Fako Göz Cerrahisi teknolojisini Senegalli doktorlara öğreten gönüllü ekibin içinde yer alacak.

Tuzla Belediyesi, İnsan Sağlığı Derneği (İNSADER), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bakanlığı, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRİC) ve Gönüllüler Platformu (GÖNÜLLÜLER) işbirliğiyle uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilecek.

TİKA, Dakar Senegal'de bulunan Höpital Aristide Le Dantec Hastanesi'ne katarakt cerrahisinde operasyonların kalite ve verimliliğini arttıran Fako Göz Cerrahisi teknolojisini içeren cihazlar gönderdi. Tuzla Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve İnsan Sağlığı Derneği'nin (İNSADER) temsilcilerinden oluşan gönüllü ekip de bu cihazların kullanımı konusunda hastanede görev yapan 3 göz doktoru, 1 asistan, 1 dahiliye uzmanı ve 3 hemşireye teorik ve pratik eğitim verecek. Göz Cerrahisi Eğitimi Sağlık Projesi, Senegal Sağlık Bakanlığı ve TİKA Dakar Koordinatörlüğü'nün bilgisi ve onayı dahilinde düzenlenecek ve proje süresince bu kurumların desteği devam edecek. Proje, büyükelçi, TİKA ve Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililerin de katılacağı resmi açılış töreni ile uygulamaya alınacak.

25 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında Senegal'de bulunacak olan heyette Tuzla Belediyesi'ni Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan temsil edecek. Ekipte Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Op. Dr. Selim Genç ve Senegal'den ekibe katılacak İNSADER'in gönüllü doktorlarından Op. Dr. İnayet Andı da eğitimci olarak görev alacaktır. Ayrıca dışarıdan kendi imkanlarıyla ekibe dahil olan akademisyen Doç. Dr. Enes Eryarsoy, ekonomik ve sosyal projeler konusunda araştırmalar yapıp çalışmalar yürüterek ekibe destek olacak. Seyahat masrafları SESRİC (İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi) tarafından karşılanacak olan projenin koordinasyonu İnsan Sağlığı Derneği (İNSADER) ve TİKA tarafından gerçekleştirilecektir.

"SAĞLIKLI YAŞAM HER İNSANIN HAKKI"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Senegal'e giden ekibi makamında ağırladı. Başkan Yazıcı, proje ile hem hastaların tedavisinin gerçekleştirileceğini hem de Afrikalı doktorlara yeni cihazların kullanımının öğretileceğini söyledi. Başkan Yazıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Afrika ülkelerindeki bilimsel yetersizlik, doktorların mesleki tecrübe eksikliği, körlük ya da görme güçlüğü çeken ama muhtelif nedenlerden dolayı sağlık hizmeti alamayan hastaların her geçen gün daha da artması ve bölgede daha önceden böyle bir çalışma ve eğitimin yapılmaması nedeniyle bu projede yer alıyoruz. Önlenebilir nedenlerle körlük ya da görme güçlüğü çeken, sağlık hizmeti alamayan hastaların bu hizmete kavuşması için gerekli operasyonlar yapılacak. Bu proje ile katarakt cerrahisinde operasyonların kalite ve verimliliğini arttıran teknolojiyi de Senagal'e taşımış olacağız. Zaman zaman toplu göz ameliyatları yapan ekip bu sefer göz doktorlarına en son ve güncel teknolojiyi öğretecek. Devletimiz son model cihazları alıp bölge hastanesine bağışlamıştır. Bu teknolojinin taşınması yanında bunun doğru ve bilinçli olarak kullanılması için sağlıkçıların eğitimini de gerçekleştireceğiz. Sağlıklı yaşam her insanın hakkı ve bu hakkın kullanılması için biz de imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuzla Belediyesi'nden Uluslararası Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement