Tuzla Belediyesi'nin Kadın İstihdamı İçin Düzenlediği Örnek Proje Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Tuzla Belediyesi'nin Kadın İstihdamı İçin Düzenlediği Örnek Proje Devam Ediyor

Tuzla Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Kadın İstihdam ve Kariyer Merkezi’nde eğitimler devam ediyor.

13.08.2016 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Kadın İstihdam ve Kariyer Merkezi'nde eğitimler devam ediyor. 18-40 yaş arası anneler düzenlenen eğitimlerle meslek edinirken, çocukları da okul öncesi eğitim alıyor.

Tuzla Anne-Çocuk Eğitim Modeli ile Kadın İstihdam ve Kariyer Merkezi Projesi kapsamında 18-40 yaş arası çocuklu annelere yönelik mesleki eğitimler, yönetici geliştirme eğitim programı, kariyer gelişim eğitimleri, yönetici geliştirme eğitimleri ve işe geçiş eğitim seminerleri veriliyor. 6 farklı kursa katılan annelerin eğitimleri esnasında 3-6 yaş arasındaki çocukları da merkezde bulunan Tuzla Belediyesi Çocuk Kulübü'nde Milli Eğitim müfredatı kapsamında İngilizce, drama ve satranç da dahil okul öncesi eğitimleri alıyor. Kursiyerler eğitimlere yüzde 80 oranında katıldıklarında Tuzla Belediyesi onaylı katılım sertifikası alacak. Eğitimlerini tamamlayan annelerin istihdam edilmesi durumunda ilk 3 ay, 3-6 yaş arası çocuklarına da eğitim ve kreş hizmeti verilecek.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuyla ilgili açıklamasında, "Tuzla Belediyesi olarak ilkleri uyguluyoruz. Önce anne ve çocukları, Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde aynı çatı altında birleştirdik. Şimdi de bu projemizi hayata geçiriyoruz. Biz eğitim konusunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve imkanlarımız ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuzla Belediyesi'nin Kadın İstihdamı İçin Düzenlediği Örnek Proje Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement