'Tuzla Protestosu' İmzaları TBMM Başkanı Şahin'de - Son Dakika
Yerel

'Tuzla Protestosu' İmzaları TBMM Başkanı Şahin'de

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, Tuzla'daki Çevre Kirliliğini Protesto Etmek Amacıyla Toplanan 20 Bin İmzayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e Sundu

27.10.2010 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, Tuzla'daki çevre kirliliğini protesto etmek amacıyla toplanan 20 bin imzayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e sundu.

Şahin, Ağırbaş ile DSP Sayman Yardımcısı Hüseyin Mert'i makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Ağırbaş, Tuzla'da yaşayan vatandaşların çok tedirgin olduğunu söyledi. Oradaki çevre kirliliğini protesto etmek amacıyla toplanan 20 bin imzayı sunduklarını belirten Ağırbaş, sanayi tesislerinin yoğun olduğu Tuzla İlçesinde büyük bir çevre kirliliği yaşandığına dikkati çekti.

Ağırbaş, oradaki çevre kirliliğini azaltmak için tedbirler alındığını, ancak bunun yeterli olmadığını ifade ederek, 'Önümüzdeki 10 sene içinde çok ciddi anlamda kanser vakalarının artacağından bahsediyorlar' dedi. Konuyu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na da ilettiklerini dile getiren Ağırbaş, 'Halkımız sizin duyarlılığınızın farkında. Bu anlamda, vatandaşımızın sesi olan 20 bin imzayı size takdim ediyoruz' diye konuştu.

Ayşe Jale Ağırbaş, konuyu, üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna da ileteceğini ifade ederek, 'Çünkü, bu aynı zamanda bir yaşam hakkı ihlali' dedi.

- 'HER PARTİ ÖNERGEYE İMZA KOYAR'-

TBMM Başkanı Şahin de böylesine önemli bir konuyu gündeme getirdikleri için Ağırbaş'a teşekkür ederek, 'Vatandaşlarımızın yaşadığı her sorun, onların iradesinin yansıdığı TBMM'yi ilgilendirir' dedi.

Şahin, konuyla ilgili önerge verilerek, Araştırma Komisyonu kurulabileceğini söyledi. Siyasi partilerin İstanbul Milletvekillerinin ortaklaşa önerge verebileceğini, DSP'nin buna öncülük yapabileceğini belirten Şahin, 'İnanıyorum ki her partiden arkadaşımız bu önergenin altına imza koyar. Tabii bu Meclisin takdiridir. Gerekirse bir komisyon kurulur, bu komisyon yerinde inceleme yaparsa kamu kurum ve kuruluşlarını etkileme, yönlendirme ve onların bir an önce daha ciddi önlemler almasını teşvik eder' diye konuştu. Ağırbaş da sorunun sadece Tuzla'nın sorunu olmadığını, Tuzla'da tutulan balığı İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşların yediğini hatırlattı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ağırbaş, daha sonra 20 bin imzanın yer aldığı dosyayı Şahin'e verdi.

(COŞ-MAH) - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tuzla Protestosu' İmzaları TBMM Başkanı Şahin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement