Tuzluca'ya 5 Yılda 28 Milyon Lira Yatırım Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tuzluca'ya 5 Yılda 28 Milyon Lira Yatırım Yapıldı

Tuzluca Belediye Başkanı Türkan: "Göreve başladığım günden beri ilçemize önemli yatırımlar yaptık. Bu yatırımların toplam tutarı 28 milyon liradır"

01.03.2014 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, "Göreve başladığım günden beri ilçemize önemli yatırımlar yaptık. Bu yatırımların toplam tutarı 28 milyon liradır" dedi.

Türkan, yaklaşık 5 yıl önce başladığı belediye başkanlık süresi içerisinde ilçede yaptığı hizmetleri değerlendirerek, bu süre içerisinde önemli sorunları çözdüklerini ve yapılan çalışmalarla ilçe halkının rahat nefes aldığını söyledi.

İlçede altyapı ve üst yapının en önemli sorunlar olduğunu ve ilk etapta bu sorunları çözmeye çalıştıklarını anlatan Türkan, şöyle devam etti:

"Bu noktada yol haritası çizmek zorundaydık. Bu haritayı da çizerken daha önce belediye başkanlığı yapmış insanlarla görüştük. Yol haritasını da çizdiğimizde de ilçenin özelikle imar planıyla yola başlanmasına karar verdik. Tabii imar planı öncesinde jeolojik etüt bizim için önemliydi. Bu çalışmayı yaptık ve başarılı olduk. Daha önceden yapılmış olan imar planı ilçenin ihtiyacına cevap vermiyordu. Bunları tamamladıktan sonra altyapı sorunun çözümü için çalışma yaptık. Altyapı yoktu ve biz sil baştan çalışma başlattık. Bunların yanında içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarıyla devam ettik. Bu projelerin toplam bedeli bir milyon liranın üzerindeydi. Bu proje bedelinin tamamını İller Bankası bize ödedi. Bu projeleri yaptıktan sonra işin kaynak bölümüne başladık ve ilgili bakanlıklara defalarca kaynak için başvuruda bulunduk. Bunların tamamını cebimizden beş para harcamadan gerçekleştirdik."

İçme suyu şebekesinin değişmesi gerektiğini belirten Türkan, bu şebekenin 40 önce yapıldığını ve bunun insan sağlığı için zararlı olduğunu ifade etti.

Bu su şebekesini değiştirdiklerini vurgulayan Türkan, "Biz bunu değiştirdik ve sağlıklı suyu ilçemize getirdik. Şu anki içme su kapasitemizi 100 bin nüfusa çıkardık. Tüm bunları yaparken araç filomuzu unutmadık belediyemize 18 yeni araç kazandırdık. İlçemize kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirdik. Iğdır'da sadece bu çalışmayı biz yaptık" dedi.

İlçede çevre düzenleme çalışmaları da yaptıklarını dile getiren Türkan, şunları kaydetti:

"İlçemizin birçok alanında ağaçlandırma çalışması yaptık. 3 milyon kilitli parke taşı döşedik. Tuzluca ilçesinin dünyada özel bir yeri var. Bu da tuz mağaralarına sahip olmasıdır. Bu tuz mağaralarının tu kazandırılması adına çalışmalarımız var. İlçemizde altyapı ve üst yapı sorunlarıyla ilgilendiğimiz için bu çalışmalara ağırlık veremedik ama çalışmalarımız bu noktada olacak. Tuzluca'nın kendi bölgesinde turizm merkezi olması için çalışmalarımız olacak. Buna yönelik projelerim olacak. Tuzluca'ya 5 yılda toplam 28 milyon yatırım yaptık. Rakiplerimiz bu paranın nereye gittiğini merak ediyorlar. Biz bu paranın hepsini ilçemize yatırdık."

İlçede yine belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Türkan, ilçenin gelişmesi için çalışacağını da sözlerine ekledi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tuzluca'ya 5 Yılda 28 Milyon Lira Yatırım Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement