Tv'deki Kamu Reklamlarında Düşüş Var - Son Dakika
Güncel

Tv'deki Kamu Reklamlarında Düşüş Var

Yılbaşından bu yana TV'de yayınlanan kamu spotu sayısı 92 binde kaldı.

15.10.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekranda sık sık gördüğümüz ve ücretsiz yayınlanan kamu spotu reklamlarında yılbaşından bu yana bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş yaşandığı belirlendi. Interpress bünyesinde reklam takibi hizmeti veren Nar Ajans'ın araştırmasına göre, 2014 yılı Ocak-Eylül ayları arasında ulusal ve yerel kırkı aşkın kanalda, 60'ı aşkın kamu kurum ve derneğe ait toplam 92.256 adet kamu spotu yayınlandığı tespit edildi. Bu reklamların yayın süresinin de toplam 1.094 saati aştığı saptandı. 2013 yılının aynı döneminde ise ekranda 104.462 adet kamu spotu yayınlanırken, bu reklamların toplam süresi de 1.252 saati geçmişti.

En çok Sağlık Bakanlığının kamu spotları yayınlandı

Nar Ajans'ın 2014 yılının ilk günlerinden bu güne kadar geçen süreyi kapsayan incelemesinde, ekranda yayınlanan kamu spotları içinde ilk sırada Sağlık Bakanlığı'nın toplam 394 saati aşan bir süre ile yer aldığı tespit edildi. İkinci sırada 136 saati geçen süreyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yer alırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ise üçüncü sırayı 121 saati geçen süreyle aldığı belirlendi.

İlk 10'da 5 bakanlık var

Ocak – Eylül 2014 tarihleri arasındaki reklamları baz alan Nar Ajans verilerine göre, kamu spotu yayınlayan kamu kurumu ve dernekler içinde ilk 10 sıra içinde 5 bakanlığın yer aldığı görüldü. Bunlar, Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olurken, ilk on sıra içinde en çok spotu yayınlanan diğer kurumlar ise Kızılay, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Kamu Denetçileri Kurumu'nun olduğu tespit edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tv'deki Kamu Reklamlarında Düşüş Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement